Jakob Ingebrigtsen satte opp farten i tet etter 500 meter og var i føringen hele veien. Frem til siste langsving. Da dundret Josh Kerr forbi og var sterkere på oppløpet.

Det hele kunne nesten se ut som en reprise fra da Jake Wightman slo Jakob Ingebrigtsen under VM i Eugene i fjor.

– Det er uflaks å bli syk to dager før VM-finalen. Jeg merket før semi at jeg var tørr i halsen. Jeg er litt oppgitt over situasjonen, sier Jakob Ingebrigtsen til VG.

– Det er veldig uflaks at det skjer nå. Det gikk som jeg fryktet.

Se oppløpet her:

Jakob Ingebrigtsen har vunnet samtlige Diamond League-løp overlegent denne sesongen og senket europarekorden til 3:27,14. Yared Nuguse har nærmeste årsbeste med 3:29,02.

– Dette er surt for Jakob, sier NRK-kommentator Jann Post på direkten.

– Jeg er skuffet, men det ble et ærlig og fint løp hvor medaljene deles ut etter hvem som er best. Jeg har ikke følt meg hundre prosent de siste dagene, men jeg har tidligere følt at jeg har vært såpass mye bedre enn nestemann, så jeg håpet det skulle holde, sier Jakob Ingebrigtsen og fortsetter:

– Jeg var 88 prosent, kanskje skulle jeg vært 92 prosent. Jeg gjør det jeg kan, men dessverre var jeg ikke god nok, sier Jakob Ingebrigtsen.

I VM-finalen la han seg i den bakre delen av feltet fra start, før han med 1000 meter igjen til mål tok føringen i tet.

– Hadde jeg vært bedre, hadde jeg vært lengre foran. Løpsoppleget var ganske likt som i alle løp i år, i fjor og året før der. Det er litt håpløst.Jeg føler meg såpass hemmet at det er frustrerende.

– Det er dumt når du jobber så hardt for noe. Skal ikke være for misfornøyd med sølv, men vi hadde håpet på gull, sier kjæresten Elisabeth Asserson til NRK.

VG beklager: På grunn av en teknisk feil ble flere av de som trykket på saken i starten sendt til feil lenke.

Sportssjef Erlend Slokvik sier dette til NRK om Ingebrigtsen:

– Han er skuffet og forbannet. Dette gullet ville han ha, så jeg tror han kjenner på at han ikke fikk det han kom hit for.

– Det er utrolig gøy at Narve tar bronse, fortsetter Slokvik.

For Narve Gilje Nordås ble det nemlig karrierens største opptur. Han har kommet som en sensasjon i år og senket sin personlige rekord på 1500 meter fra 3.36,23 til 3.29,47.

PS! Ingebrigtsen og Nordås løper i samme forsøksheat på 5000 meter allerede torsdag kveld. Magnus Tuv Myhre og Henrik Ingebrigtsen stiller i det andre heatet. 5000 meter-finalen går søndag. Se hele VM-programmet her.