– Konkurransen var bra. Jeg skal aldri klage for mye på seks meter og enda en seier. Det er godt å starte sesongen. Jeg er fornøyd med det. Bra stemning og trøkk på stadion som alltid, sier Duplantis til VG.

Verdensrekordholder Armand Duplantis vant stav-konkurransen torsdag som eneste mann til å gå over 6,01. Svensken forsøkte seg også på 6,12, men rev på alle tre forsøkene.

ROSTE PUBLIKUM: – Bra stemning og trøkk på stadion som alltid, sier Dupantis. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Duplantis – som seks ganger har satt verdensrekord i stav, med én centimeter per gang han har flyttet grensen fra 6,16 til 6,22 meter – storkoste seg på Bislett Games i finværet. Men det er noe med banen han sliter med.

– Jeg kan hoppe høyere. Men av en eller annen grunn har jeg slitt litt med rytmen i tilløpet her i Oslo de siste årene, det er et problem. Jeg vet ikke om det er underlaget eller om det er noe med det visuelle. Det visuelle kan sette deg ut også, sier Duplantis og legger til:

– Men jeg føler meg bra og vet jeg har mer inne.

– Du drømmer om å hope over 6,30 meter. Når venter du å være på ditt beste i år?

– Snart. Snart. VM kommer raskere enn man tror, så jeg må komme meg dit kjapt, svarer Duplantis. VM går i Budapest mot slutten av august.

Amerikanske Christopher Nilsen (5,91) og filippinske Ernest John Obiena (5,81) var nærmest Duplantis torsdag. Sondre Guttormsen ble nummer seks med 5,81, mens Pål Haugen Lillefosse måtte ta til takke med 7. plass og 5,61.