I et digitalt møte med norske journalister onsdag blir Hauger spurt om kvalik-farten - som var det største problemet i 2023 da han ble nummer åtte i mesterskapet:

– Jeg gidder ikke gå rundt grøten på det. Det er ting vi må jobbe med, men løpsfarten virker sterk.

– Hvis vi kan være topp 6–8 på kvalifiseringen her i Bahrain, er det greit. Vi vet at det er ting vi må jobbe med, medgir Hauger.

Syv ulike førere vant kvalifiseringene i Formel 2 i 2023 - Hauger var ikke blant dem. I flere kvaliker var han ikke topp 10. I selve løpene var Hauger derimot blant de aller beste.

– Vi har ting å finne ut om kvalifiseringen. Og vi vet heller ikke hvor de andre teamene ligger.

Bookmarkerne holder Oliver Bearman, Andrea Antonelli og Viktor Martins som de største favorittene til å ta Formel 2-mesterskapet i 2024. Hauger kommer ikke langt etter disse.

NORSKE HÅP: Dennis Hauger (t.v.) og Martinius Stenshorne i henholdsvis Formel 2 og Formel 3. Foto: Viaplay

– Er det riktig å si at du håpet på større forskjell fra 2023-bilen til 2024-bilen?

– Det er en helt annen oppstilling på bilen. Kjøremessig blir det noen endringer, men forskjellen er ikke så stor for kvalifiseringen. Det handler mer om dekkslitasjen i selve løpene.

Mot slutten av 2023 ble det kjent at Dennis Hauger ikke lenger skal være en del av Red Bulls akademi. Han kom inn i Red Bull-systemet allerede som 14-åring.

– Jeg har god oppfølging i MP Motorsport, så jeg føler jeg får gjort det jeg trenger, sier Hauger på spørsmål om han savner noe av Red Bulls støtteapparat.

Dennis Hauger i sin nye Formel 2-bil. Foto: Diederik van der Laan, Dutch Photo Agency

Samtidig blir han nå uavhengig av et spesielt Formel 1-team – og kan være åpen for tilbud fra alle. Det gir nye muligheter.

Det skal kjøres 28 løp i 2024 - fordelt over 14 helger. Avslutningen skjer ikke før den 8. desember i Abu Dhabi.

I Formel 2 er det helt spesielle regler: De ti beste i kvalifiseringen snus på hodet i sprintløpet slik at nummer 10 i kvaliken har beste startspor.

I hovedløpet starter de ut fra kvalifiseringstidene. Dette gjør at det er helt avgjørende å bli blant de ti beste på kvalifiseringen – men ikke helt avgjørende å være blant de aller beste.

PS: Tidspunkter på Viaplay i helgen: Torsdag kl. 14.50 kvalifisering, fredag kl. 15.15 sprintløp, lørdag kl. 11.30 hovedløp.

Vil du lese mer om førerne, lagene, banene og duellene i 2024-sesongen? VGs store Formel 1-magasin kan kjøpes i vår nettbutikk (fri frakt!)