– Det er ikke like vennskapelig i Russland som hjemme i Norge. Den biten savner jeg absolutt.

– Jeg savner jo alle gutta som jobber i og rundt Rosenborg. Jeg hadde det fantastisk bra i Trondheim, og det blir ikke det samme når man drar til utlandet. Der er det litt mer en og en, og det er mye større konkurranse om plassene. Jeg savner at man har et lag der alle tar vare på hverandre og virkelig ønsker hverandre det beste, utdyper Strandberg, men legger samtidig til:

– Men det var dette jeg ville. Jeg ønsket å komme meg ut og prøve meg på et høyere nivå. Nå har jeg spilt meg inn på laget raskere enn jeg trodde og det har så langt gått over all forventing.

Varmt og god mat

Adresseavisen møter 25-åringen i Roma. Strandberg fikk ikke spilletid i den avgjørende kampen mot Italia, men i Krasnodar spiler han fast.

– Livet i Russland er helt topp. Jeg stortrives så langt.

Strandberg var en sentral brikke i Kåre Ingebrigtsens RBK-lag i vårsesongen. Tidlig i juni ble det klart at han gikk til russisk fotball. Krasnodar ligger midt på tabellen i den hjemlige ligaen og spiller som Rosenborg i Europa League.

– Selvfølgelig er det litt annerledes enn hjemme i Norge, men der jeg bor er det kanonfint. Fine restauranter og fantastisk klima.

Mindre lagbygging

Krasnodar ligger langt sør i Russland, ved Svartehavet.

– Sportslig er nivået høyere. Den russiske ligaen er en av de beste i Europa. Det er utrolig mye penger, som gjør at klubbene kan hente mange av de beste spillerne. De individuelle ferdighetene er på et mye høyere nivå enn i Norge, forklarer Strandberg.

Ikke ulikt det andre tidligere Rosenborg-spillere har opplevd når de har dratt til utlandet, forteller også Strandberg at fokuset på faste spillemønster og lagbygging ikke er like sterkt som på Lerkendal.

– Det er litt annerledes tenking. Ikke like mye lagbygging som i Rosenborg. Det er litt forskjell, men generelt er det et ganske høyere nivå. Det var det jeg var ute etter og det har jeg fått.

Nesten bare kamper

– Hvordan er treningshverdagen?

– Veldig variert. I det siste har det ikke vært så mye trening, for vi har spilt ekstremt mange kamper. Klubben er svært dyktig på alt omkring treningen. Alt ligger bra til rette, forteller Strandberg, som onsdag forlot Roma sammen med resten av landslagstroppen.

Nå venter to avgjørende kamper mot enten Sverige Ukraina, Bosnia eller Ungarn. Det vil avgjøre om Norge får bli med i EM i Frankrike neste sommer.