I OL er det bare tillatt med 14 spillere i hver kamptropp – mot 16 i EM og VM. Det gjorde håndballsjefenes luksusproblem enda strammere.

Lørdag formiddag ble det offentliggjort en 15-mannstropp, samt navnet på tre reserver som skal trene og være «stand-by» i Japan, men utenfor OL-leiren i Tokyo.

Emilie Hegh Arntzen var med å vinne Champions League med Vipers i mai, men kom ikke med i Hergeirssons 15-mannstropp.

VRAKET: Thorir Hergeirsson fant ikke plass til Emilie Hegh Arntzen i 15-mannstroppen. Foto: Bjørn S. Delebekk

I stedet har Kristine Breistøl fått plass, og vil dermed få sin OL-debut.

– Hun er en utpreget distanseskytter, og har et skudd som ingen andre har i troppen vår. Hun utfyller de andre bakspillerne våre, sier Hergeirsson til VG om Breistøl på pressekonferansen etter uttaket.

– Hvor nærme var Hegh Arntsen en plass i 15-mannstroppen?

– Tett som bare det. Det sier litt om konkurransen på bakspillerplassen.

– De som ikke kommer med er selvfølgelig skuffa. Det gjelder alle. Jeg har avtalt en prat med de senere.

– Det er litt tøft akkurat nå og selvfølgelig veldig kjedelig. Jeg er så klart skuffet, og hadde veldig lyst å være med. Det er mange gode spillere og sånn ble det denne gangen, sier Arntzen til Dagbladet.

Hegh Arntzen har ikke besvart VGs forespørsler lørdag formiddag.

Silje Solberg, Marta Tomac og Marit Røsberg Jacobsen er i likhet med Breistøl tatt ut til sitt første OL. Strekspilleren Vilde Ingeborg Johansen får sin mesterskapsdebut.

– Hvordan var vurderingen på å ta med en ekstra linjespiller i Johansen, kontra kantspilleren Malin Aune?

– Den var ganske klar. Vi vil være sikre på at vi har linjespillere som backup. Vi har allerede mistet to siden mai, så vi ville ikke ta sjansen, sier Hergeirsson.

– Vilde Ingeborg er en meget sterk linje- og forsvarsspiller, som ikke har fått så mange sjanser siden det er knalltøff konkurranse på linja.

Som VG meldte fredag ble Magnus Fredriksen overraskelsen i Christian Berges tropp.

Herrene samles på Jessheim 9. juli og reiser til japanske Fukuoka tre dager senere. Her blir det én oppkjøringskamp mot Sverige (20. juli) før OL-åpningen spilles mot Brasil 24. juli.

Kvinnene lader for tiden opp i franske Capbreton. I løpet av samlingen skal de spille to kamper mot Frankrike, førstkommende søndag og tirsdag.

Rettelse: I en tidligere versjon av saken sto det at Malin Aune får sin mesterskapsdebut. Det stemmer ikke. Det er Vilde Ingeborg Johansen som får sin mesterskapsdebut. Dette ble rettet 3. juli 2021 klokken 11.29.