Det bekrefter NRKs sportssjef Espen Olsen Langfeldt til VG.

Ifølge Andreas Stabrun Smith har han kommentert 940 skiskytterrenn for NRK.

– Selvfølgelig er det vemodig. Skiskyting er en stor idrett på TV, men har et veldig lite miljø. Så jeg kjenner absolutt alt og alle. Det blir rart, sier Stabrun Smith til VG.

Han har vært statskanalens faste mann på skiskyting helt siden NRK-legenden Kjell Kristian Rike døde i 2008.

– Dette er fordi vi har bruk for ham på andre ting, på tvers, i hele NRK Sport, sier sportssjefen.

– Vi har mange store utfordringer knyttet til store oppgaver i årene fremover. Da trenger vi den hjelpen vi kan få. Vi er veldig glad for at Andreas kan hjelpe oss med det, legger han til og forteller at jobben blir «mer konkretisert senere».

– Jeg har sagt veldig tydelig til NRK en stund at jeg ikke kommer til å vare kjempelenge i jobben. Fordi den er veldig krevende med tanke på reisebelastning. Så har Espen, vår nye sjef, sagt at han gjenre vil bruke meg til andre ting. Og da har jeg valgt å takke ja til det, sier Andreas Stabrun Smith.

– Så du har ikke noen dårlige følelser med å slutte?

– Nei, dette er veldig udramatisk. Så er jo «timing» en ting man ikke alltid styrer seg selv. Men jeg har hatt den dialogen med Olsen Langfeldt og han har kommet med vurderingen om at det passer veldig bra å sette meg inn i noe annet, som vi ikke har snakket så mye om ennå, men det jeg skal gjøre er kjempegøy, svarer han.

LANGVARIGE RETTIGHETER: NRK-sporten var for 10 år siden på Lorry og feiret at de har fått rettighetene i nye fem år. Kommentator Andreas Stabrun Smith, daværende sportssjef Rune Haug, daværende rettighetssjef Runar Østmo og spesialkonsulent Jacob Lund. Foto: Krister Sørbø / VG

Andreas Stabrun Smith bekrefter at han fortsetter som kommentator på fotball.

Olsen Langfeldt opplyser at Stabrun Smiths etterfølger foreløpig ikke er utpekt.

– Det er et arbeid som vi holder på med. Andreas har gjort en kjempejobb i 15 år. Det blir ikke noen lett jobb å erstatte ham, sier NRKs sportssjef.

Stabrun Smith har i alle år jobbet tett med ekspertkommentator Ola Lunde (65). Tryslingen fortsetter i jobben han har hatt helt siden han kom inn i teamet til Rike og Jon Herwig Carlsen i 2000.

– Ola Lunde fortsetter. Han har kontrakt videre. Dette er bare noe som gjelder Andreas, sier Espen Olsen Langfeldt.

– Det jeg kommer til å savne mest er turene med Ola, sier Stabrun Smith, som har regnet ut at duoen har tilbrakt rundt fire hele år sammen.

– Han er en av mine aller, aller beste venner, sier NRK-kommentatoren.

NRK Sporten har gjennom mange år vært knyttet til utviklingen av skiskyttersporten. Frem til sist sesong hadde de alle rettigheter for verdenscup og VM, men i Stabruns Smiths siste sesong ble rettighetene delt med TV 2.

Denne delingen fortsetter til og med sesongen 2025/26.