– Det er ikke noe jeg er stolt av, sier 27-åringen.

Tidlig i mars var landslagsløperen på vei hjem til leiligheten på Sverresborg etter en treningsøkt i Granåsen.

I Byåsveien var han for hard på gasspedalen og ble stoppet i politiets fartskontroll.

– Det var klokka ni på kvelden, på en rettstrekning med lite trafikk. Uten at det er noen unnskyldning. Jeg angrer på at jeg kjørte for fort, sier han.

Dyrhaug ble målt til 79 kilometer i timen i 50-sonen. Dermed mistet han lappen i åtte måneder.

Får ta beina fatt

– Forseelsen var ikke så stor, men på grunn av at jeg hadde noen prikker fra tidligere, er jeg uten førerkort fram til i høst, sier han.

VM-helten tror uansett ikke at tapet av førerkortet vil ha noen innvirkning på langrennskarrieren.

Les også: - Jeg synes det klinger bra med verdensmester

– For treningen sin skyld har det ikke så mye å si. Jeg får jo bare ta beina fatt. Nå er jeg inne i en periode av året hvor jeg trener litt lystbetont, og holder meg i gang. Men jeg har samtidig ferie, og skal på litt forskjellige turer framover, sier han.

Les også: Åpner for å si nei til landslaget

Første tur går til New York i dag. Etter en langhelg i verdensmetropolen går ferden videre til Svalbard. Dit blir også langrennsskiene med.

– Jeg skal dit for å gå Svalbard skimaraton, men reiser oppover litt i «godtida» for å få se meg litt rundt på Svalbard. Det skal bli spennende, sier han.

Avklaring over helga

Spenning er det også knyttet til hva skistjernen velger å gjøre neste sesong. Fortsatt er det uklart om han blir en del av landslaget neste sesong. Dyrhaug har vært tydelig på at han vil vurdere alle tilbud som kommer på banen.

Les også: Vil fortsatt være sin egen trener

Etter to tunge år på landslaget tok han steget tilbake til verdenstoppen på det private Team United Bakeries før årets sesong. Sportslig er det ingen tvil om at han er kvalifisert til landslaget på bakgrunn av vinterens resultater.

– Ting er ikke klart enda, men jeg regner med at det kommer en avklaring i starten av neste uke. Som jeg har sagt tidligere, vil jeg velge det opplegget som jeg mener er best sportslig for min del, sier han.