Narve Gilje Nordås lå i tet fra start til mål. Filip Ingebrigtsen hang godt med lenge, men måtte etter hvert slippe og fikk bronse på 3,40,31. Fjorårsmester Even Brøndbo Dahl tok sølv.

– Det er litt delt for meg med både Filip og Narve i samme løp. Det er veldig bra at Filip sto løpet så bra, sier Gjert Ingebrigtsen til NRK.

Om Nordås sier treneren:

– Det ser veldig, veldig bra ut med tanke på det som kommer senere. Jeg er godt fornøyd. Når han øker farten 200 meter før mål, så svarer det bra.

Jakob Ingebrigtsen står over NM for å lade opp til VM. Den 16. juli skal han løpe 1500 meter i polske Silesia og drar så i høyden før VM.

Narve Gilje Nordås har i 2023 gått fra å være nummer 633 i verden gjennom alle tider til å være nummer 29. I tid: Fra 3,36,23 til 3,29,47. Det var på Bislett han brøt 3,30-grensen.

Dette er hans første NM-gull utendørs.

– 3,36 er jeg veldig fornøyd med. Jeg har ikke ladet opp. Fin økt, sier Narve Gilje Nordås til NRK.

5. juli skal han prøve seg på VM-kravet på 5000 meter i et stevne i Belgia.

Filip Mangen Ingebrigtsen kommer fra høydeopphold i Sveits sammen med sine brødre. Dette var hans første løp siden han brøt Bislett Games. Han ble norsk mester i 2013 og tok deretter sølv de to påfølgende årene.

Nordås har vært i St. Moritz. Dette var dag ni etter at kom ned fra høyden i Sveits.

KONGEPOKAL: Karsten Warholm vant sin sjette kongepokal. Foto: Geir Olsen / NTB

Løpet til Nordås var ikke nok til å ta kongepokalen. Den gikk til Karsrten Warholm på herresiden, og Henriette Jæger på damesiden.

Warholm fikk kongepokalen for sjette gang. Ingen norske herreløper har fått utmerkelsen flere ganger. Tidligere sleggekaster Sverre Strandli og spydlegenden Andreas Thorkildsen har like mange.

– Det betyr mye. Det er mange som kjemper om disse pokalene. I år var planen å ta nummer seks og komme likt med Thorkildsen, slik at han ikke kan drive å skryte av det lengre, sa Warholm til NTB.

Allsidige Henriette Jæger fikk kongepokalen for gullet på 400 meter med tiden 51,65. Aremark-jenta var igjen uhyre nær å sette norsk rekord. Rekorden tilhører Amalie Iuel og lyder på 51,64.

– Det er skikkelig, skikkelig kult. Og det å få den med Karsten Warholm er helt ekstremt. Den skal stå øverst på hylla på soverommet eller i stua. Jeg har drømt om den. sier Jæger til NTB.

Kongepokalene går til de utøverne som har levert det sterkeste resultatet under NM.