Til slutt tapte stryningen sølvduellen med svenske «silver-Sebbe» Sebastian Samuelsson, etter at Thingnes Bø hadde dratt opp tempoet på hele sisterunden.

– Det smaker veldig godt. Det er alles drøm å få medalje i VM, og jeg så at mine verste konkurrenter var rundt meg i dag, sier Thingnes Bø til NRK. At han ble stresset på sisterunden og nok en gang tapte en spurt mot «Sebbe» forklarer han slik:

– Det er spurten som er svakheten min som utøver. Jeg kan mye bra, men der er det mange som er bedre. Jeg går med det jeg har og det er ikke alltid at det er bra nok. Det får man akseptere, sier 27-åringen til VG.

Dermed har de norske skiskytterherrene én medalje å vise til på to individuelle øvelser, selv om de okkuperer de fire øverste plassene i verdenscupen sammenlagt.

– Det er fristende å si at det er for dårlig. Det er ganske mye under pari hittil i VM. Jeg er skuffet, sier den tidligere medaljegrossisten Emil Hegle Svendsen i vintersportstudio til NRK.

– Det er lett å være kritisk, men vi vet hvor små marginene er. Dette kunne fort sett annerledes ut, sier Johannes Thingnes Bø til VG.

– Vi har litt å gå på som lag. Vi har ikke fått ut vårt beste, sier Tarjei Bø.

Sturla Holm Lægreid, Johannes Thingnes Bø, Tarjei Bø og Johannes Dale var alle på skuddhold til VM-pallen før jaktstarten i Pokljuka søndag.

På første skyting var storebror Bø den eneste av den norske som bommet, som gjorde at et sultent felt med tre nordmenn tok opp jakten på Emilien Jacquelin. Kort tid etter hadde Thingnes Bø tettet luken opp til sin franske rival.

Franskmannen slo Thingnes Bø på oppløpet av den dramatiske VM-jaktstarten i Anterselva forrige vinter, men denne gangen ble det aldri noen duell mellom de to.

Lægreid tok over andreplassen da Jacquelin fylte og Thingnes Bø måtte én gang i strafferunden på andre liggende.

Bedre ble det ikke på den tredje skytingen, da både Thingnes Bø og Lægreid måtte i strafferunden og gjorde at avstanden opp til gullet ble for stor til å tette.

Ikke at det gullet var oppe til diskusjon: Jacquelin smalt alle fem rett ned på siste skyting på utrolige 17 sekunder og kunne til slutt spasere inn til nok et VM-gull på jaktstart.

– Det er den sykeste jaktstarten jeg har sett, sier Thingnes Bø om gullvinneren.