Halvor Egner Granerud kalte Innsbruck «et høl» – nå forklarer han tiraden

En tydelig skuffet Halvor Egner Granerud sparte ikke på kruttet etter nedturen i Innsbruck. Etterpå fikk han kritikk – og nå forklarer han hvorfor han mistet besinnelsen.

FRUSTRERT: Halvor Egner Granerud var langt fra fornøyd med 15. plass i Innsbruck. FRUSTRERT: Halvor Egner Granerud var langt fra fornøyd med 15. plass i Innsbruck. Foto: GEORG HOCHMUTH / APA

– Jeg var frustrert over resultatet mitt i dag, og det er jeg fortsatt. Det er en bakke jeg bare har dårlige minner fra, og med dagens resultat i tillegg, tok følelsene overhånd, skriver Egner Granerud på Twitter.

24-åringen var kun nummer 29 etter første omgang, men hoppet seg opp til 15. plass. Likevel var han ikke spesielt fornøyd etter rennet.

– Jeg føler jo litt at, hva skal man si, at forholdene har vært fordelaktig polakkene hele hoppuka. Så synes jeg det var fryktelig irriterende å se at han «gullet» en gang til, sa Granerud til TV 2.

– Det var marerittbakken før helgen og det vedvarer sånn?

– Definitivt. Det er et høl. Nei, okei, stryk den siste der. Det er ikke en bakke som har favorisert meg, i hvert fall.

Granerud fortsatte med å si at «Kamil er så ustabil at det skal gå fint» på spørsmål om han kunne ta igjen Stoch i sammendraget.

TV 2s hoppekspert Tom Hilde var blant de som reagerte på intervjuet og mente at Granerud burde tatt litt lengre pause før han uttalte seg til media.

Vis fakta ↓
Stillingen i Hoppuka etter tre av fire renn:

Da Egner Granerud snakket på den digitale pressekonferansen litt senere, var han betydelig roligere.

– Det er nok ikke nødvendigvis det at de har hatt veldig flaks, mer jeg føler at jeg har hatt uflaks i alle hoppene mine. Hvis de har snitt eller litt over snitt, for eksempel Kubacki i Garmisch. Det snur for Kamil som siste hopper i dag. Det er ikke nødvendigvis at de har hatt veldig flaks.

– Jeg er en blanding av veldig skuffet og veldig forbannet. En av de kjipere dagene jeg har hatt i hoppbakken. Jeg føler at i den bakken her så blir det bare dritt uansett, sier han under pressekonferansen.

Og søndag kveld følte altså Egner Granerud for å forklare seg ytterligere.

– Jeg regner Kamil som en av tidenes beste, men jeg tror også med en god prestasjon i Bischofshofen kan alt skje. Det er fortsatt to hopp igjen, og så lenge det er håp så har jeg troen, skriver han på Twitter.

PS! Hoppuka avsluttes i Bischofshofen 6. januar.