Siden den kontrollerte 1500-meterseieren på 3.32,59 i sesongåpningen i Marokko, har Ingebrigtsen brutt nye grenser i de tre neste løpene:

  • Verdensrekord på 7.54,10 på to engelske mil (3218 meter) i Paris

  • Europarekord 3.27,95 på 1500 meter i Oslo (den 18. beste tiden i historien)

  • Banerekord på 3.28,72 på 1500 meter i Lausanne

Etter sist fredags kontrollerte seier i Lausanne, uttalte Jakob Ingebrigtsen selv at det satt mye trening i beina og at det ikke var hans beste dag. Bror Henrik Ingebrigtsen sa det var en «bra gjennomkjøring». Hovedmålet er VM i Budapest mot slutten av august.

– Det er hardt å si dette om en kar som dominerte igjen i Diamond League og løp 3.28, men Jakob så litt mer sliten ut, sier Kyle Merber, tidligere amerikansk 1500-meterløper med pers på 3.34,54, i magasinet Citius Mag.

– Han har konkurrert mye, som vi alle elsker. Etter fire historiske løp den siste måneden og seks uker til VM, vil han trolig legge inn en stor treningsperiode og bli et enda større monster på andre siden, sier Merber videre.

BLOMSTRER: Jakob Ingebrigtsen har nådd nye nivåer denne sesongen. Foto: VALENTIN FLAURAUD / EPA / NTB

Ingebrigtsen har vært på høydetrening i sveitsiske St. Moritz siden fantomløpet på Bislett 15. juni – og vil være der hele veien frem til VM begynner. Eneste løp før VM, er 1500-meteren i polske Silesia 16. juli. Der har Jakob Ingebrigtsen hintet om at han virkelig vil prøve seg på en supertid. Kanskje han vil gjøre et forsøk på verdensrekorden til Hicham El Guerrouj fra 1998 på 3.26,00?

Irske David McCarthy, med «pers» på 3.39,59 på 1500 meter, sliter med å se noen som kan slå Ingebrigtsen.

– Hans evne til å komme til et nytt løp og utføre den samme planen uten feil er så imponerende. Jeg tror aldri jeg har sett en utholdenhetsutøver så jevnt på sitt beste som Jakob akkurat nå, sier McCarthy i CitMag.

– Det er hardt å se hvordan noen skal kunne slå ham, noe som er galskap fordi øvelsen er helt full av fenomenale utøvere nå.

Da Jakob Ingebrigtsen vant på Bislett, var det første gang i historien at åtte løpere kom i mål under 3.30.