Til helga braker det løs når tusenvis av Molde-supportere tar turen til Oslo for cupfinalehelg. Romsdals Budstikke drar nedover med 12 medarbeidere.

– VI har aldri dekt cupfinalen så bredt og i så mange kanaler. Det blir radio, nyhetssaker, livepodkast og direktesendinger. Enten du liker fotball eller ei, så kommer Rbnett til å bli tapetsert med MFK hele helga, sier Trond Hustad, sportsleder i Romsdals Budstikke.

Cupfinalemagasin

I tillegg til cupfinaledekninga, blir det også oppladning til helga med vanlig nyhetsjournalistikk og cupfinalemagasin som kommer i fredagsavisa.

– I cupfinalemagasinet blir det reportasjer, quiz og historiske tilbakeblikk, forteller Hustad, som i år dekker sin femte cupfinale for RB.

– Jeg så cupfinalene i 1982 og 1989 på tv, og var supporter under den historiske finalen i 1994 da Molde tok sin første tittel. Alle de andre åra har jeg vært på jobb. Det er veldig spennende å dekke slike begivenheter. Det er alltid et stort høydepunkt også for oss som jobber med MFK gjennom hele året, sier han.

Starter på fredag

Hustad forteller at cupfinaledekninga starter fredag.

– Vu starter med folkeliv og nyhetssaker fra Oslo på fredag. Lørdag skal podkasten RB-sporten være med på cupfinaleshowet på Rockefeller med Daniel Berg Hestad og Erling Moe som gjester. Livepodkasten streames også direkte på Rbnett, sier han.

Direktesending søndag

Søndag blir det direktesending fra Ullevaal på Rbnett, både før, under og etter kamp.

– Det starter klokka 15, og Christian Gauseth er Rbnetts hovedgjest i sendinga. Mattias Mostrøm kommer også på besøk med siste nytt fra MFK-garderoben. Etter kampen fortsetter sendinga med analyser fra Christian Gauseth og vår ekspertkommentator Knut Anders Fostervold. Vi vil også få reaksjoner fra trenere og spillere.

Kampen kan også høres på 1FM, eller på direktesendinga.

– Vi skal også ha en stor tekstlive med stemningsrapporter, bildeglimt fra byen og stadion og vanlige oppdateringer underveis, sier Hustad.

– Hva gleder du deg mest til med cupfinalen?

– Det som vil bli årets fotballøyeblikk for meg personlig, er hvis Christian Gauseth skal intervjue Ulrik Saltnes etter kamp, og Molde har vunnet 1–0 på overtid. Etter scoring av Magnus Eikrem på et feildømt frispark.