- Jeg betrakter meg selv som en joker. På en god dag kan jeg kjempe om topplasseringene, sier 23-åringen fra Åsen.

Lyngen løper for arrangørklubben Frol IL, som stiller med en armada toppløpere som kan hente hjem både medaljer, ære og heder.

En av dem er Carl Petter Lyngen, som i mai endte opp med en 5. plass i sprint-NM og ligger på fjerdeplass sammenlagt i U-23-norgescupen. I tillegg har BI-studenten vist storform i det siste.

- Jeg ble nummer to i det midt-norske mesterskapet på langdistansen for et par-tre uker siden. I tillegg vant jeg en førsteetappe med god margin i helgens KM foran flere av favorittene under langdistanse-NM i dag, sier han.

Tøffe konkurrenter

Selv er han noe beskjeden med tanke på egne muligheter under langdistanseløpet over 13,6 kilometer inne på Frolfjellet.

- En plass innenfor de ti beste er absolutt innen rekkevidde. På en god dag kan jeg ende blant de seks beste, og jeg håper selvsagt å komme på pallen, smiler han.

- Hvem blir dine tøffeste motstandere?

- Carl Godager Kaas, Øystein Kvaal Østerbø, Olav Lundanes og Magne Dæhli, i tillegg til Frol-løperne Ulf og Jo Forseth Indgaard, Martin Vister og Yngve Skogstad. Det kan også komme flere fra Frol som kan blande seg inn i toppen, sier han.

Med et så sterkt lag på startstreken, blir Frol vanskelig å hamle opp med på stafetten søndag.

- Vi løper for gullet, men både Tyrving og Halden blir tøffe opponenter. I fjor fikk vi tre lag blant de ti beste, og målet er å gjenta det på hjemmebane, sier Lyngen.

Fire dager i strekk

NM i orientering starter med en krevende langdistanse i dag, hvor 760 høydemeter skal forseres i løpet av drøye 90 minutters løping. Med nedbørsmengdene i Trøndelag denne sommeren, kan det bli en tøff affære i myra.

- Det blir en kraftanstrengelse, men vi har en fordel. Trønderne er vant med det våte underlaget, selv om vi ikke har hatt lov til å trene i NM-terrenget de siste årene, sier Lyngen.

Når et mesterskap blir lagt til et bestemt sted, inntreffer en særegen regel i orienteringssporten, som sier at utøverne ikke kan trene eller konkurrere i NM-løypene.

- Området har vært sperret for oss de siste tre-fire årene, men det har egentlig ingen betydning. Fordelen vår går på at vi kan trene i lignende terreng hele tiden, sier han.