Nå skal Henriksen senior på europatur. I løpet av de neste ukene skal han finsikte Dnipro, Lazio og St. Etienne.

Sønnen Markus var kjapt på tråden til pappa Trond etter trekningen fredag ettermiddag. Hans AZ Alkmaar havnet i gruppe med Athletic Bilbao, Augsburg og Partizan. En tøff gruppe, i likhet med den Rosenborg havnet i.

Blant alternativene var den publikumsvennlige gruppe J, med Tottenham, Anderlecht og Monaco. Der havnet Qarabag fra Aserbajdsjan. En annen var Liverpools gruppe, som i tillegg bestod av Rubin Kazan og Bordeaux. Der ble Sion trukket som siste lag.

- Et av de lagene jeg ikke ville ha var Dnipro, for de er bedre enn folk tror, konstaterte Pål André Helland.

Ikke på Lerkendal

Det ukrainske laget Dnipro Dnipropetrovsk var toppseedet og spilte i vår finale i Europaligaen. Det er et av lagene Trond Henriksen nå får i oppgave å finsikte, på samme måte som han har gjort med lagene RBK har møtt til nå i kvalifiseringen.

Henriksen vil derfor sitte på en annen arena når Rosenborg igjen tar imot europeisk motstand på Lerkendal i høst.

- Det er forskjell å se lagene live og på TV. I mitt hode bør man gjøre begge deler. Så vi bør ta en tur ut for å få et litt annet syn på lagene, sier Henriksen til Adresseavisen.

- Hva ser du etter?

- Det som kjennetegner motstanderen, hvordan de spiller fotball og hva de er gode på. Men det jeg først og fremst ser på er hvordan vi kan ta dem, hva som er våre muligheter.

Roser Henriksen

Kåre Ingebrigtsen sier at prosedyrene blir akkurat de samme som før kampene mot Steaua Bucuresti.

- Trond gjorde en fantastisk jobb både før Steaua og Debrecen. Han skal ta seg av alle tre lagene. Kanskje drar også Erik Hoftun ned for å se dem, men da blir det i en seriekamp, sier han.

Pål André Helland gleder seg aller mest til bortekampen mot Lazio i Roma. Ingebrigtsen lengter mest mot flomlys og dugg i gresset i de tre kampene på Lerkendal.

Det er tre år siden Rosenborg sist spilte i Europaligaen. Den gangen møtte klubben Metalist Kharkiv, Bayer Leverkusen og Rapid Wien. RBK ble slått ut etter gruppespillet.

- I ny og ne, under kampene på Lerkendal, får jeg fem-seks sekunder hvor jeg sitter og kikker meg rundt, ser på Kjernen og tenker på hvor privilegerte vi er. Det handler om stemningen og rammen rundt, sier Ingebrigtsen.

- Alt er mulig

- Hva har trønderne grunn til å forvente?

- At vi skal spille jevnt med de tre lagene og ha mulighet til å slå dem, spesielt hjemme, sier RBK-treneren.

Helland sier dette om gruppa RBK havnet i:

- Alt er mulig. Det har skjedd større undre enn at vi skal gå videre. På Lerkendal kan vi slå hvem som helst.

PS: Rosenborg spiller første kamp borte mot St. Etienne torsdag 17. september.