Den andre omgangen begynner klokken 13.15 og sendes på TV 3.

Som først startene la Braathen listen med tiden 57,61 i den hardt vannende og saltede løypen i Wengen.

– Det kjentes helt horribelt ut, men jeg visste at ut fra hvor tøft det var, så gjorde jeg en god jobb, sier Braathen til Viaplay.

Braathens tid ble fort slått av sveitsiske Loïc Meillard, som i mål var 0,48 sekunder raskere enn nordmannen, men som ledet med mer underveis.

– Jeg kom så kronglete i gang, jeg fikk ikke pendelen til å gå ut fra start. Det er vel seks tideler på første mellomtid, det er bare helt latterlig, sier Braathen.

Etter at de antatt beste har kjørt er det nettopp Meillard som leder.

Like bak følger dog en nordmann. For fra startnummer seks leverte Kristoffersen solid og la seg mellom Meillard og Braathen på en annenplass. Opp til sveitseren er det 0,45 sekunder før den andre omgangen.

Atle Lie McGrath som ble nummer to i Adelboden for to uker siden, kun slått av Braathen, er nummer fem etter den første omgangen. I målområdet sendte han et stikk til britene, som stakk portene i den første omgangen:

– Dette var et drapsforsøk av signert av britene, så får vi norske stikke en løype hvor man ser litt bedre skikjøring, sier McGrath til Viaplay.

Den norske treneren Christian Mitter skal stikke portene i den andre omgangen.

For ikke bare var det seige forhold i Wengen, det var også kombinasjonene av porter som var satt.

– Forholdene holdt egentlig ganske bra for meg, det var ikke veldig oppkjørt, men løypen var ekstremt mye seigere enn jeg tror vi alle hadde forventet, forteller McGrath.

Men selv med tre nordmenn topp fem var det ikke bare oppturer i Wengen søndag formiddag. Sebastian Foss-Solevåg kjørte ut og tar seg dermed ikke til finaleomgangen.

– Han er i ordentlig motgang, Sebastian. Det har vært for mye av dette her, utbrøt Viaplays kommentator Andreas Toft.

Av de fire rennene 31-åringen har stilt opp i denne sesongen, har han kjørt ut i tre av dem.