– Det ble et drømmebryllup på toppen av et fjell med fest til langt på natt, melder hun etter lørdagens bryllup.

«Resten av livet», skrev løperprofilen under bildene på Instagram da forlovelsen ble kjent i fjor. Bjerkeli Grøvdal og Krogsæter Aarre har vært sammen siden 2018.

– Det er veldig hyggelig, sa hun til VG den gang.

Bryllupet til de Oslo-bosatte kjærestene har lenge vært planlagt på byfjellet Nesaksla i Åndalsnes. Det er bare noen få kilometer fra langdistanseløperens hjemsted Isfjorden i Rauma kommune i Romsdalen.

Karoline Bjerkeli Grøvdal har de to siste årene blitt europamester i terrengløp. Hun har i alt syv medaljer i terrengløp-EM.

Bryllup har vært planlagt samtidig som hun har avsluttet sesongen i friidrett.

– Egentlig er jeg ganske rolig på det. Mange spør om jeg har kontroll, men stedet er booket, gjestene har fått invitasjon, og maten er i orden. Det er oppå et fjell i Åndalsnes. Der er det en restaurant med gondol opp. Det blir forhåpentlig ganske kult å ha det oppå der, sa Grøvdal til NTB under VM i Budapest i august.

VM ble en skuffelse, hun misset VM-finalen på 5.000 meter. Men Bjerkeli Grøvdal slo tilbake med norsk rekord på 5 kilometer gateløp rett etterpå. Så ble hun nummer syv i Diamond League i Brüssel.

Magnus Krogsæter Aarre jobber med sport i TV 2.