Fra før av er det kjent at OL kommer tilbake til NRKs flater fra 2026, men nå viser det seg at NRK har store ønsker om å «tyvstarte» med OL-sendingene allerede fra Paris i 2024.

I hovedsak skal det være friidrett og triatlon som NRK forhandler med Discovery om, ifølge VGs opplysninger.

Det betyr at NRK vil få muligheten til å vise gullfavorittene Karsten Warholm og Jakob Ingebrigtsen i aksjon, som etter alt å dømme vil gi gode seertall i potten. Begge tok gull i OL i Tokyo. Det gjorde også triatlet Kristian Blummenfelt.

Etter det VG kjenner til er Discovery og NRK nære å signere en avtale, men diskuterer fremdeles detaljer i avtalen. Blant annet skal diskusjonen gjelde hvordan NRK kan vise fram Discovery-produktet i egne sendinger.

Sportssjef Espen Olsen Langfeldt vil ikke si mer enn følgende:

– Vi er i kontinuerlig dialog med ulike rettighetshavere om attraktive sportsrettigheter, sier Olsen Langfeldt til VG.

Hanne McBride, kommunikasjonsdirektør i Discovery Norge, vil ikke kommentere saken.

JUBEL: Her krysser triatlet Kristian Blummenfelt målstreken først i OL i Tokyo. Nå ligger han an til å vise frem nye, store idrettsprestasjoner på NRKs flater allerede til sommeren. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Sommer-OL i Paris arrangeres fra 26. juli til 11. august i 2024. Det er det siste OL-et som Discovery har rettighetene til i denne omgang.

Tidligere i år ble det kjent at NRK hadde sikret seg rettighetene til OL fra 2026 til 2032.

Det inkluderer vinter-OL i 2026 i Milano og Cortina, sommer-OL i 2028 i Los Angeles, vinter-OL i 2030 (arrangør er uavklart) og sommer-OL i 2032 i Brisbane.

– Nå er vi på banen med de store mesterskapene. Vi har ski-VM, fotballmesterskap, friidrett, vintersport og nå også OL i tillegg. Vi er tilbake som en aktør som har de store øyeblikkene, sa Olsen Langfeldt da nyheten ble kjent.

Sist NRK hadde OL-rettighetene på alle plattformer var sommer-OL i London i 2012.