– Hva synes du om mamma, spør VG.

– Bra, svarer førsteklassingen.

– Skal du også bli keeper?

– Jeg skal bli frisør, svarer Atina med Vipers-capsen på de lyse lokkene.

Katrine Lunde ler.

43-åringen ble historisk med sin syvende Champions League-tittel. Den første vant hun med tvillingsøsteren, Kristine Lunde-Borgersen, i Viborg for 14 år siden. Lunde-søstrene vant alle store titler sammen før «Kikki» ble mor til tre.

Nå var de tre ungene hennes – Milian (9), Matheo (12) og Mariella (6) – med og feiret «tante Kakka», som Katrine heter i familien. Den eneste som manglet i Budapest var samboeren Nikola Trajkovic. Han er en del av trenerteamet til Malmö FF og opptatt med å forberede mandagens kamp mot Degerfors i Allsvenskan.

TANTE KAKKA: Katrine Lunde med Atina og tanteungene (fra venstre) Milian, Matheo og Mariella. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

– Jeg er stolt og sliten, beskriver Katrine Lunde.

– Feiringen blir stille rolig for meg. Men det er alltid noen som feirer mer enn andre, smiler hun.

– Jeg er dårlig på det. Hun er ikke så god Katrine heller, sier avtroppende Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad.

Han fikk 16 redninger fra Lunde i avskjedskampen. Ferencvaros-keeperne hadde bare ni. Katrine Lunde var – som så mange ganger før – veldig mye av forskjellen.

– Hun er en legende, sier Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad.

Han drar direkte på ferie. 1. juli starter han sin nye trenerjobb i Odense. Etter fem års knallsuksess forsvinner dirigenten.

– Han har betydd mye for klubben, selvfølgelig. Men spillere og trenere kommer og går. Så få vi heller snakke om de som kommer. Vi vil miste noen ting, men må dekke det hullet så godt vi kan, sier Lunde.

Den nye treneren er Tomas Hlavaty. 35-åringen kom – som Anna Vjakhireva – fra Rostov Don før denne sesongen. Han har i to perioder også vært hovedtrener i den russiske klubben. Slovaken, som er kjæreste med høyrekant Jana Knedlikova, hadde søndag ansvaret for analysen av finalemotstanderen.

MEKTIG AVSLUTNING: Ole Gustav Gjekstad avsluttet tiden i Vipers med en tredje triumf i Champions League. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

– Det blir veldig spennende, mener Katrine Lunde.

– Vi kjenner ham fra før. Jeg gleder meg, sier hun.

Silje Waade har også vært med i hele suksessperioden med Gjekstad.

– Det er vanvittig reise vi har hatt med Ole. Så det skal bli rart neste sesong. Men selv om ting er bra, kan det være bra med forandring. Jeg er spent, sier hun.

– Hvordan blir det med Thomas Hlavaty?

– Han har ikke sluppet til så mye på trening. Det er fordi Ole liker å ha kontroll selv. Men ut fra det han har bidratt med så vil det bli annerledes. Jeg tror det blir mer intensivt, sier Waade.

Hun gjorde en stor kamp i forsvar etter å ha slitt med tøffe skader i de to forrige sesongene.

– Jeg håper på flere sånn kamper, sier hun.

Vipers mister Marketa Jerabkova, Raghild Valle Dahl og Katarina Jezic. Inn kommer Lois Abbingh, Paula Arcos og Marta Tomac (etter svangerskap).

– Det er viktig at vi også beholder det norske og den kulturen vi har hatt gjennom fem år, mener Silje Waade.