Slike uhell kan skje alle keepere, og blir fort glemt. Men skjer det i en cupfinale og blir den episoden som kanskje avgjør kampen, er det vanskelig å glemme. For Jørn Jamtfall skjedde det i finalen mot Stabæk i 1998. Og da det skjedde, måtte han tåle å bli minnet på en tilsvarende tabbe i RBKs første mesterligakamp mot Legia Warszawa.

Etterpå avslo RBK-keeperen å snakke med radio og tv, men da han fikk summet seg svarte han godt for seg til avisene: - Min største tabbe. Vi tapte kampen på den, sa Jamtfall uten å blunke.

Trond Sollied, vikarierende hovedtrener, forsøkte å verne sin keeper, men måtte medgi at Jamtfalls posisjon som førstevalg måtte opp til vurdering. De skulle nemlig spille mesterligakamp i Istanbul tre dager senere.

Mens Jamtfall og RBK deppet, sang tidligere RBK-keeper Frode Olsen opera i vinnergarderoben og utbasunerte at «Jeg er fremtidens keeper». Snakk om å strø salt i såret.

Jamtfall gjorde én feil i kampen. De andre ti på laget gjorde mange. I avisen på blåmandag kan vi lese at utespillerne bidro med et usannsynlig antall meningsløse feilpasninger. Stabæk satt med oppskriften på hvordan de skulle strø sang maskineriet til Rosenborg, og de brukte den godt. Tideligere i sesongen hadde bæringene slått RBK 2-0 på Nadderud.

RBK fikk en elendig start. Helgi Sigurdsson sendte Stabæk i føringen etter bare seks minutters spill. Sigurd Rushfeldt utlignet på straffe etter 67. Ekstraomgangene åpnet med Jamtfalls tabbe som Thomas Finstad utnyttet. På tampen la Sigurdsson på til 3-1.

Rosenborg hadde vært nesten uovervinnelige så langt. Ubeseiret i NM og mesterliga, suverene i serien, men den cupfinalen ble kostbar.

Mot Galatasaray tre dager senere, et lag de hadde slått 3-0 på Lerkendal, spilte Rosenborg en kontrollert og god 1. omgang til 0-0. Etter hvilen skrudde Galatasaray opp tempoet et hakk, mens Rosenborg begynte å merke utmattelsen etter 120 minutters cupfinale. Laget gikk rett og slett i oppløsning og tapte 0-3.

RBKs lag: Jørn Jamtfall 2 - Christer Basma 2, Bjørn Otto Bragstad 4, Erik Hoftun 4, André Bergdølmo 4 - Roar Strand 3 (Fredrik Winsnes 81. min 2), Bent Skammelsrud 3, Runar Berg 4 - Børge Hernes 3 (Totto Dahlum 62. min 4), Sigurd Rushfeldt 2, Mini 3 (Jan Derek Sørensen 101. min).

På Stabæks lag spilte blant andre Martin Andresen, Tommy Svindal Larsen og Jesper Jansson.