Selv om Gjeitnes nå er tatt ut på landslaget, vil hun fortsette samarbeidet med mannen som tidligere har trent Petter Northug.

– Jeg har hatt veldig bra samarbeid med Audun, så jeg kommer til å ha god kontakt med ham fortsatt, sier Henning-løperen til Adresseavisen.

– Han har veldig mye erfaring og tenker veldig tradisjonelt. Han har en treningsfilosofi som jeg har tro på. Hvis jeg er i tvil om noe, så kjenner han meg så godt at han kan komme med løsningsforslag.

Løfshus gir klarsignal

Etter en sterk sesong, som ble toppet med femteplassen på VM-sprinten i Falun, ble 30-åringen fredag tatt ut til landslaget. Der har hun ikke vært siden hun var en del av sprintlaget i 2010. Hun skal ha Roar Hjelmeset som trener, men landslagssjef Vidar Løfshus gir klarsignal for at hun fortsatt kan samarbeide med Kolstad.

– Det er greit for oss. Det er mange som har kontaktpersoner, men hovedtreneren hennes blir Roar, sier han.

Gjeitnes måtte gjennom amerikansk uttak mot landslagsløper Heidi Weng under verdenscupsprinten i Östersund for å kvalifisere seg til VM. Det skapte så sterke reaksjoner at Henning Skilag henvendte seg til skiforbundet for å ytre sin misnøye.

– Landslaget har klare fordeler og det skal de ha. Men når det er så grovt synes jeg det er for mye, sa Kolstad den gang.

– Det var veldig mange meninger om uttaket. Folk får bare mene det de vil. Jeg presterte slik jeg skulle i sporet, sier Gjeitnes nå.

Har savnet matching

Kolstad, som både har vært trener og konsulent for Petter Northug, hadde så sent som torsdag kveld en prat med Gjeitnes hvor de to evaluerte sesongen.

– På samlinger må hun følge det opplegget landslaget legger opp til, men i de periodene hun er på hjemmebane må vi sammen eventuelt lage en plan for det. Det kan bli i samarbeid med landslagstrenerne. Det får bli litt opp til dem også, sier han.

Gjeitnes er for tiden bosatt i Skåla, men representerer fortsatt Henning Skilag. I årene hvor hun har satset utenfor landslaget er det først og fremst matching mot andre jenter på trening hun har savnet.

I den nye tilværelsen på landslaget får hun trene sammen med verdens beste løpere, som Marit Bjørgen og Therese Johaug. I tillegg får hun en langt mer forutsigbar økonomisk hverdag.

Målet er å bli bedre på lengre distanser. Denne sesongen har hun satset spesielt hardt på sprint, på grunn av den ene distansen i Falun-VM. Tour de Ski og den nye touren i Canada blir vinterens hovedmål.