– Det er alltid bra med seier, uansett om det er den første eller femte, sier Kristoffersen med et smil til VG og fortsetter:

– I dag var jeg veldig bra til den andre splitten i førsteomgang. Det var veldig mange steg i riktig retning. Der var det litt gode gamle takter over det. Annenomgangen var ikke dårlig, men det er det som er så fint med idrett, man kan alltid gjøre det bedre.

Kristoffersen kom fra et noe skuffende OL i Beijing, hvor han kjørte inn til 4.-plass i slalåm og 8.-plass i storslalåm.

– Selvtilliten var ... storslalåmen var bra egentlig, utenom den feilen. I slalåmen var det ti porter i henget som var ødeleggende. Henget har alltid vært min styrke, men det var det ikke i OL, sier teknikkspesialisten.

Slalåmgutta skal allerede ut i et nytt renn søndag i sammen bakken. Der er selvsagt Kristoffersen en av de største favorittene.

– Men det er ikke dermed sagt at jeg vinner i morgen. Man må jobbe på og ikke hvile på de berømte laurbærene, sier han og fortsetter:

– Jeg er veldig motivert for resten av sesongen, både i slalåm og storslalåm. Men jeg ser også veldig frem til å starte neste sesong.

Kristoffersen gjorde en feil på toppen av løypa og tapte mye tid til sveitsiske Loïc Meillard som ledet. Men teknikkspesialisten kjørte fantastisk ned til mål og tok ledelsen med 14 hundredeler.

– JAAA, kunne man høre Kristoffersen skrike inn i TV-kameraet i målområdet.

Da var det kun sveitsiske Tanguy NEF som sto igjen på toppen med et forsprang på 7 hundredeler til nordmannen.

Men sveitseren gjorde også en liten feil på toppen, og klarte ikke å ta noe tid på Kristoffersen der han feilet. Sveitseren hektet til slutt og kjørte ut.

Dermed sikret Kristoffersen karrierens 25. verdenscupseier. Han går også opp på annenplass i slalåmcupen, kun ett poeng bak Lucas Braathen som leder. Likevel er det ikke slalåmkula som er hans store mål denne sesongen.

– Nei. Målet er å kjøre best mulig på ski og vinne flest mulig renn. Det er å være i fighten og vinne renn er det viktigste, sier Rælingen-løperen.

Fra før hadde Rælingen-løperen en 3.-plass fra Kitzbühel i januar som beste resultat i slalåm denne sesongen. Han har også en seier i storslalåm fra Alta Badia i desember.

Siste slalåmseier for Kristoffersen kom i Chamonix i januar i fjor.

Fra startnummer én kjørte Kristoffersen seg trygt ned til mål, men så litt misfornøyd ut i målområdet. Det hadde han ingen grunn til.

– Jeg synes det var veldig fine forhold. Nå var det gode gamle Henrik, hvert fall ned til andre henget der. Jeg følte at jeg kanskje kunne pushet mer der, sa Kristoffersen etter førsteomgangen til Viaplay.

For spesielt kjøringen hans i øvre del av løypen skulle vise seg å være svært god. Han tapte noe tid til konkurrentene i siste halvdel, men hadde ledelsen helt frem til Tanguy NEF fra startnummer 25 kjørte ned til bestetid, syv hundredeler foran Rælingen-løperen.

PÅ SKUDDHOLD: Henrik Kristoffersen ga seg selv et godt utgangspunkt til finaleomgangen og var på skuddhold til seier. Foto: Gabriele Facciotti / AP

De sveitsiske slalåmkjørerne hadde dratt rett fra OL i Beijing til Garmisch-Partenkirchen og trent i rennbakken, noe som skulle vise seg å gi resultater.

1.-, 3.- og 4.-plass etter førsteomgang var alle sveitsere. Bare Kristoffersen klarte å presse seg inn mellom den sveitsiske trioen.

Atle Lie McGrath leverte også en veldig solid førsteomgang fra startnummer 24 og kjørte inn 9.-plass 1.06 bak Kristoffersen. Han ble senere dyttet ned til 11.-plass.

Dessverre for Bærumsgutten hadde han ikke hundredelene på sin side da han kjørte inn til en foreløpig fjerdeplass i annenomgangen, kun ett tiendedels sekund bak italienske Alex Vinatzer som ledet.

– Jeg gir dagen karakter fem. Jeg har satt meg som mål å komme til mål i de siste fem rennene. Veldig synd med det tiendelet, men sånn er det, sier McGrath til Viaplay.

Timon Haugan fikk det ikke til å svinge like godt og endte på 29.-plass 2.08 bak etter førsteomgang, men klatrer noen plasser i finaleomgangen.

Sebastian Foss-Solevåg og Lucas Braathen hektet og kjørte ut i førsteomgangen.

HEKTET: Sebastian Foss-Solevåg hektet og kjørte ut i førsteomgangen i tyske Garmisch-Partenkirchen lørdag. Foto: Gabriele Facciotti / AP

Garmisch-Partenkirchen har normalt sett ikke vært en favorittarena for de norske alpinistene. På kvinnesiden har det ikke blitt noen seirer, mens det på 96 renn for herrene i VM, OL og verdenscup har blitt to norske seirer.

Aleksander Aamodt Kilde tok sin første verdenscupseier i karrieren da han vant utforen i 2016, mens Aksel Lund Svindal tok VM-gull i superkombinasjonen i 2011. I de tekniske disiplinene har det ikke blitt noen seirer, før lørdagens renn.

PS! Slalåmgutta skal kjøre nok et slalåmrenn i samme bakke søndag klokken 09:10. Rennet ser du på Viaplay.