De to keeperkjempene er begge til stede på Hamar, der de norske håndballjentene skal forberede seg. Men det er fortsatt uklart om de blir klare for VM.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson sier på onsdagens pressekonferanse om de to keeperne Lunde og Silje Solberg-Østhassel (som ble mamma i august) :

– Katrine og Silje er i Hamar. Begge er i fin utvikling. De blir bedre for hver dag. Jeg vet samtidig ikke hvor vi ender med tanke på VM.

– Jeg tror dette er min siste sesong på landslaget. Det vil jeg i alle fall tippe, sier Katrine Lunde til VG med en liten latter. Hun forteller at beslutningen ikke er tatt.

– Er du ikke sikker?

– Denne sesongen er ennå lang. Jeg må se på hvordan kroppen reagerer på belastningen. Men det er vanskelig å gi seg på landslaget. Det er vanvittig gøy. Så jeg har lyst å være med her, svarer Vipers-målvakten.

Et helseproblem og en skade har skapt trøbbel for Lunde de siste to månedene.

Hun sto over landskampene i begynnelsen oktober, men kom tilbake på banen for Vipers. 21. oktober pådro hun seg en lyskestrekk i en Champions League-kamp og har ikke vært på banen siden.

Dermed har Norges nøkkelspiller i VM spilt bare to kamper på 53 dager. Hun er heller ikke aktuell for Norges VM-oppkjøring. Den starter mot Angola i Hamar torsdag kveld.

Men er på plass på VM-samlingen i Hamar.

Norges keeperduo består nå av Marie Davidsen (Bucuresti), Olivia Lykke Nygaard (Storhamar). 30-årige Davidsen har ikke så mye spilletid i Bucurestis Champions League-kamper.

Silje Solberg-Østhassel fødte Emma i august. Hun er spilleklar igjen og var på Györs lagoppstilling i Champions League sist helg, men kom ikke på banen.

– For Silje har det gått bedre de siste ukene. Det er positivt, sier Hergeirsson på onsdagens pressekonferanse.

29. november starter Norge VM mot Grønland i Stavanger. Favorittstempelet er også stort i de neste gruppespillskampene mot Østerrike og Sør-Korea.

– Vi tar en avgjørelse søndag/mandag, men det Marie (Davidsen) og Olivia (Olivia Lykke Nygaard) som skal starte dette mesterskapet. Det blir for tidlig for de to andre, sier Hergeirsson til VG.

De virkelig tøffe kampene ser ut til å komme først i hovedrunden. Der møter Norge både Slovenia og Frankrike i Trondheim.

Katrine Lunde debuterte på landslaget i 2002 og fikk sin VM-debuten for ganske nøyaktig 20 år siden. Etter 343 landskamper og 10 gullmedaljer med landslaget går det ubønnhørlig mot slutten.

Men hun har et klart mål om å få med seg en femte OL-deltagelse i Frankrike til sommeren.

– Jeg hadde jo ikke sett for meg at jeg skulle spille OL heller, sier hun.

Kontrakten med Vipers hjemme i Kristiansand varer ut neste sesong. Men det blir garantert noen utskiftninger på landslaget etter Paris-OL. Stine Bredal Oftedal har gitt beskjed om at hun tar en pause fra håndballen.

– Det blir en ny satsing etter OL. Det spørs jo også hvordan man ønsker å løse det fra landslagets side, sier Katrine Lunde.