Venstrefot, hodet, høyrefot.

Der har du kroppsdelene Cole Palmer brukte for å sette 1–0, 2–0, og så 3–0 - og samtidig et ekte hattrick før 29 minutter var passert på Stamford Bridge.

Fra 1–0 til 3–0 gikk det 16 minutter.

– Cole Palmer har vært strålende hele sesongen. Han har vært milevis bedre enn alt annet på Stamford Bridge denne sesongen, og kveldens forestilling er prikken over i’en, skriver Premier League-ekspert Andy Townsend.

Midtveis i andre omgang kunne 21-åringen trille inn 5–0 fra straffemerket - men ikke uten dramatikk:

Både Noni Madueke og Nicolas Jackson så ut til å ville ta straffen, og Chelsea-kaptein Connor Gallagher måtte rive ballen ut av hendene til Madueke før han ga den videre til Palmer.

– Hvem er straffetaker? Cole Palmer. Gi ham ballen. Jeg har aldri sett noe lignende, spesielt med tanke på stillingen. Voks opp! utbrøt Sky Sport-kommentator og tidligere Arsenal-spiss Alan Smith om oppførselen til Madueke og Jackson.

Etter kampen fikk Palmer spørsmål om situasjonen:

– Alle har lyst til å ta straffespark, som er forståelig, men jeg er straffetaker og jeg ville ta den. Alle har lyst til å ta ansvar og kanskje det var litt over kanten med kranglingen. Men alle smiler og ler av det nå, selv om manageren ga oss en alvorsprat etter kampslutt, sier Palmer til Sky Sports.

Se situasjonen i videovinduet øverst:

«MIN BALL!»: Cole Palmer dytter bort Nicolas Jackson etter en krangel om hvem som skal ta straffen. Foto: Andrew Couldridge / Reuters / NTB

Palmer er nå oppe i 20 ligamål denne sesongen. Ni av dem fra straffemerket.

Kun hans tidligere lagkamerat Erling Braut Haaland (også 20 mål) er på samme nivå i kampen om å bli toppscorer i 2023/24-sesongen. Fire av jærbuens mål har kommet fra straffemerket.

Ollie Watkins (Aston Villa) har 19 scoringer, mens trioen Aleksander Isak (Newcastle), Mohamed Salah (Liverpool) og Dominic Solanke (Bournemouth) deler fjerdeplassen med 17 mål hver.

Se Palmers fire mål mot Everton her:

Like før pause la Nicolas Jackson på til 4–0 for Chelsea.

Ett minutt etter full tid fikk Alfie Gilchrist (20) æren av å avslutte målfesten med sin første scoring for Chelsea.

EUFORISK: Alfie Gilchrist var kanskje den som feiret aller mest i en kamp som inneholdt seks scoringer. Foto: GLYN KIRK / AFP / NTB

I tillegg til sine 20 fulltreffere er Palmer også på en delt fjerdeplass når det gjelder målgivende pasninger med ni stykker.

Everton er i sår poengnød. I høst ble de trukket seks poeng, før de i forrige uke ble de trukket ytterligere to poeng for brudd på Premier Leagues økonomiske regler. Klubben har varslet at de vil anke avgjørelsen.

Det er bare 11 dager siden Palmer scoret hattrick sist, da han fullførte bragden 11 minutter på overtid mot Manchester United.