Med beste startspor i søndagens løp - også det for aller første gang i karrieren - kjørte Aurskog-karen fra resten av feltet helt fra start, og seieren var aldri truet.

– Takk, gutter og jenter, vi slo tilbake, skrek Hauger på teamradioen til Prema etter målpassering.

– Jeg bestiller kylling til middag i dag, winner, winner, chicken dinner, fortsatte han opprømt.

Litt senere snakker VG med ham på telefonen fra Barcelona:

– Vi var litt uheldig i går, derfor er dette så godt.

– Dette løpet gir flere poeng enn de andre, derfor var det så viktig. Og det er godt å ta ledelsen i mesterskapet.

Pappa Tom Erik var den første til å gratulere da 18-åringen parkerte bilen før seiersseremonien.

Hauger ble allerede som 14-åring plukket opp av Red Bull-systemet med tanke på å utvikle ham til Formel 1-fører. Han håper å ta steget opp til Formel 2 allerede i 2022.

I tillegg til å vinne løpet, fikk han også beste rundetid - noe som gir to bonuspoeng i sammendraget.

– Vi var litt uheldige lørdag, så jeg er så glad over å vinne, sier Hauger i et intervju vist på Viaplay - før han tar steget opp på toppen av seierspallen og «Ja, vi elsker».

Toer ble Jack Doohan (18, sønn av roadracing-legenden Mick Doohan) og treer Matteo Nannini (17, nevø av tidligere Formel 1-fører Alessandro Nannini).

Det har vært tre Formel 3-løp i helgen. Etter 8. plass lørdag formiddag, var Hauger på god vei til å vinne løpet lørdag ettermiddag - da han gjorde en fatal feil da han skulle kjøre forbi Matteo Nannini (17) og overta tetplassen. Han traff bilen til italieneren, fikk ødelagt frontvingen og ble forbikjørt av hele feltet. Dommerne ga Hauger skylden for kollisjonen.

Med søndagens seier tar han også ledelsen i mesterskapet. Hauger har 34 poeng, mens teamkollegaen Olli Caldwell har 32 poeng på 2. plass. Mesterskapet kan komme til å stå mellom disse to.

Etter å ha slitt i Hitech-teamet i 2020, har Hauger nå byttet til Prema - som regnes som det beste teamet i Formel 3-mesterskapet. De har hatt vinneren av førermesterskapet de to siste årene.

Bortsett fra en pallplass på Hungaring i Ungarn i juli, måtte vi lete ganske langt ned på resultatlisten i Formel 3 for å finne nordmannen i fjor.

NYTT TEAM: Dennis Hauger kjører i 2021 for Prema-teamet. Her er han i aksjon i løpet lørdag ettermiddag. Foto: fotoformulak.com

– Jeg har lagt 2020 bak meg. Men jeg tar med meg erfaringen, sa Hauger til VG tidligere denne uken.

– Det var en tøff sesong, men jeg har kommet sterkere ut av det. Det er i motbakke det går oppover.

Atle Gulbrandsen sier at det er Red Bulls mektige konsulent Helmut Marko som uansett er den som bestemmer om Hauger skal få fortsette videre på stigen der målet er å bli Formel 1-fører.

PS: Rogalendingen Pål Varhaug vant i 2010 GP3-løp, noe som tilsvarer Formel 3-nivå.