– En grei feiring. Og akkurat nå føler jeg kroppen er bedre enn for fem år siden da jeg hadde mye vondt i ryggen, sier Bastiansen til VG.

– Hvor lenge kan du holde ut?

– Jeg tar ett år om gangen, men jeg har kontrakt også neste sesong. Så det handler om å unngå skader. Det er selvfølgelig ikke optimalt å få skader i min alder, men kroppen føles veldig bra nå.

Seriemester Oilers har hatt en grusom høst til nå og vendepunktet kom ikke mot regjerende norgesmester Frisk Asker.

40-åringen Bastiansen hadde assist da Thomas Valkvæ Olsen (27) ga gjestene ledelsen 1–0 i 1. periode, og så ble det 2–0 ved Hampus Gustafsson i 2. periode. Han brøt selv et Oilers-angrep, Endre Medby skjøt i stolpen og Gustafsson besørget returen i mål.

Anders Bastiansen er inne i sin sjette sesong etter at han kom tilbake til Frisk Asker. Før det var han i Färjestad, der han blant annet tok to SM-gull og i 2011 ble kåret til sluttspillets mest verdifulle spiller.

– Det begynner å bli en stund siden vi vant i Stavanger, så dette er stas. Kjempegøy, fastslår Anders Bastiansen om triumfen mot Oilers.

– Jeg er heldig som ikke har vært mye skadet. Da er det lettere å kunne spille lengre, fortsetter dagens jubilant.

Etter returen til Frisk Asker i 2015 slet han med en prolaps, og forteller om seige smerter i lang tid. Nå er han i stor grad kvitt plagene.

– Men det ble litt unødvendig spenning på slutten?

– Ja, det ble litt rot på slutten. Oilers gikk «all in» fremover og klarte å skape et visst trykk etter at de har hatt stolpe ut del kamper.

Oilers ligger nå 18 poeng bak Frisk Asker, som har like mange poeng som Vålerenga i toppen.

– Det slår meg at dette Frisk-laget er solid, et bånn solid lag, sa Ruben Smith som ekspertkommentator på TV 2.

Oilers hadde noen tunge forfall: Joey Martin, Tommy Kristiansen og Ludvig Hoff var alle ute. Laget ligger nest sist på tabellen, og selv om det ble et trøstemål i det siste minuttet lørdag, ble det altså ikke poeng. Målet ble satt inn av Chad Costello.

Vålerenga vant oppskriftsmessig 3–1 over Narvik etter mål av Sondre Olden, Albind Lindgren og Tobias Lindström, mens Lillehammer vant borte mot Grüner.

Tobias Ahlholm ble matchvinner da Storhamar vant 3–2 mot Sparta i Sarpsborg.