Dersom partene møtes under rettsmekling, får ikke pressen være til stede. Blir det derimot hovedforhandling, venter et nytt mediesirkus.

Året hvor Northugs skal revansjere seg etter OL-fiaskoen og den ulykksalige bilturen på Byåsen i mai, kan bli et slalåmløp mellom trening, skirenn og rettsmøter. Hvilke konkurranser han får delta i og hvilke dager han må møte i retten er foreløpig uvisst.

Tre datoer for mekling

Under et planleggingsmøte i går diskuterte Nye Høyders advokat Morten Brandhaug og Northugs advokat Ola Haugen søksmålet mot skistjernen. De tre datoene 16. desember, 3. mars og 11. mars er holdt av for mulig mekling.

Rettsmeklingsmøter er ikke offentlige. Det betyr at hvis partene kommer til enighet på en av disse datoene, slipper Northug en offentlig skittentøyvask med selskapet han samarbeidet med frem til i vår.

I rettsboka fra planleggingsmøtet i går formiddag, som Adresseavisen har fått tilgang til, går det frem at begge parter i utgangspunktet er positive til rettsmekling. Det blir poengtert at Nye Høyder mener det er viktig at Petter Northug møter personlig i meklingsmøtet. De ønsker derfor bekreftelse på at han vil møte.

Mulig rettssak etter VM

Den første aktuelle datoen for et slikt møte, 16. desember, er midt mellom verdenscuphelgene i Davos og La Clusaz. De to andre datoene kommer rett etter Falun-VM, i starten av mars.

Om konflikten ikke løser seg gjennom rettsmekling, venter hovedforhandling. De tre dagene 17. – 19. mars, som kommer rett etter sesongavslutningen i Holmenkollen, er satt av til dette.

Northugs advokat Ola Haugen har fått frist ut denne uken med å gi tilbakemelding på om Northug kan møte noen av de tre aktuelle dagene. Deretter får Nye Høyder en frist på en uke til å ta stilling til om de fortsatt samtykker i rettsmekling.

Det er ikke bare situasjonen rundt Nye Høyder som er uavklart. Fortsatt er ikke representasjonsavtalen med skiforbundet i boks. Om Northug ikke signerer den innen 1. november er han uaktuell både for verdenscup og VM kommende sesong. Et annet uvisst moment er når og hvordan Northug skal gjennomføre fengselsstraffen som han ble idømt etter promillekjøringen i mai.

Verken Northugs manager Are Sørum Langås eller Nye Høyders advokat Morten Brandhaug ønsker å kommentere saken. Skiløperens advokat Ola Haugen har ikke besvart Adresseavisens henvendelser.