– De er jo så rå. De kler seg opp i bling og leopardjakker og ser drit kule ut. Det var en helt rå opplevelse, sier Kilde til VG.

Han har rukket å bevege seg til mer kjente omgivelser og snakker med VG på telefon fra USAs skihovedstad Colorado.

– Det er helt magisk her, sier toppalpinisten om tilværelsen over dammen.

Aamodt Kilde offentliggjorde tidligere i vår at han og verdens beste kvinnelig alpinist, Mikaela Shiffrin, er blitt et par.

Amerikaneren som slo gjennom i verdenstoppen i en alder av 16 år, er en stor stjerne i hjemlandet og Kilde stilte opp som date under den årlige ESPY-kåringen sist søndag.

– Det er helt rått og du sitter der med de største utøverne i USA. Vi satt ved Rob Gronkowski (fire ganger Super Bowl-vinner). Og han satt der med gutta sine og fikk utdelt priser og alt, sier Aamodt Kilde ivrig.

Lommedalen-løperen forteller at Shiffrin benytter anledninger som ESPY og sosiale medier aktivt for å løfte interessen rundt skisporten.

– Det synes jeg er veldig kult, for det er viktig for sporten, sier den tidligere verdenscupvinneren.

– Blir du kjent igjen på disse festene da?

– Haha! Det er ingen av de fotballspillerne som kjenner igjen meg, men det er egentlig veldig greit. Det er kanskje noe mediene som har fått med seg at jeg står på ski og at jeg er sammen med Mikaela da.

– Trives du på den røde løperen?

– Man blir jo litt blåst i bakken, men samtidig er det jo veldig kult å få være en del av det, svarer Aamodt Kilde.

Bærumsgutten er klar på at selv om det er gøy med rød løper og glamour, er ikke kjæresten noe superstjerne døgnet rundt.

– Hun er en utrolig herlig person å være med. Vi trener mye sammen og deler erfaringer og hjelper hverandre med vanskelige beslutninger, så det funker veldig bra.

STJERNESPEKKET: Rob Gronkowski er en amerikansk fotballspiller som har vunnet Super Bowl fire ganger. Han var én av mange gjester på årets ESPY-kåring. Bla videre for å se flere av stjernene på den røde løperen. Foto: Michael loccisano / GETTY IMAGES NORTH AMERICA
Naomi Osaka er en japansk tennisspiller som er ranket som nummer to i verden. Foto: Michael loccisano / GETTY IMAGES NORTH AMERICA
Anthony Mackie er en amerikansk skuespiller kjent fra Marvel-universet. Foto: Michael loccisano / GETTY IMAGES NORTH AMERICA
Nina Dobrev er en kanadisk skuespiller kjent fra blant annet The Vampire Diaries. Foto: Michael loccisano / GETTY IMAGES NORTH AMERICA
Chloe Kim er en amerikansk snowboarder som har vunnet ett OL-gull, to VM-gull og seks X Games-gull. Foto: Michael loccisano / GETTY IMAGES NORTH AMERICA
Tracy Morgan er en amerikansk stand-up komiker. Foto: Michael loccisano / GETTY IMAGES NORTH AMERICA
Shiffrin og Aamodt Kilde på toppen av Pier 17 i New York. Foto: Privat
Alexandra Daddario er en amerikansk skuespiller. Foto: Michael loccisano / GETTY IMAGES NORTH AMERICA
Søstrene Charli og Dixie D’Amelio er to av de største profilene på Tik Tok. Foto: Michael loccisano / GETTY IMAGES NORTH AMERICA
Zachary Levi er en amerikansk skuespiller, komiker og musiker. Foto: Michael loccisano / GETTY IMAGES NORTH AMERICA
Iliza Shlesinger er en amerikansk komiker, skuespiller og programleder. Foto: Michael loccisano / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Aamodt Kilde er blant verdens beste alpinister og har levert resultater på øverste hylle de siste sesongene. 28-åringen vant verdenscupen sammenlagt i 2019/2020, og ledet samme konkurranse frem til han røk korsbåndet i januar.

– Det går bra nå, jeg må si det. Kneet er funksjonsmessig veldig bra, men det er noen små smerter på baksiden av kneet fortsatt, sier han.

Fartsfantomet har fått beskjed om at det vil ta ni måneder før korsbåndet har grodd ordentlig, som i hans tilfelle vil si verdenscupåpningen i Sölden (23.-24. oktober).

– Jeg må se hvordan det går på ski, så jeg må ta en beslutning litt underveis. Korsbånd er litt sånn at det ryker igjen om man begynner for tidlig og er litt uheldig.

– Lake Louise (23.-28. november) er nok mer sannsynlig da. Selv om det er jo bare jeg som vet når jeg er klar eller ikke, sier han litt spøkefullt.

Med de gode resultatene de siste sesongene, har forventningene også skutt til himmels for at Aamodt Kilde skal prestere igjen. Det trives Bærumsgutten godt med.

– Jeg merker det selv. Men jeg synes det forventningspresset er positivt, for det viser at jeg har klart å levere noe tidligere. Så det gir meg egentlig bare mer motivasjon.