Lance Mackey poserer sammen med en av sine hunder etter nok en Iditarod-seier. Mackey brukte i underkant av 9 og en halv dag på det 1770 kilometer lange løpet. Foto: SCANPIX

Mackey, som tidligere har hatt strupekreft, krysset mållinjen sammen med sine elleve hunder kvart på tre natt til onsdag lokal tid.

Les alt om Iditarod her

Han kjempet lenge mot Jeff King om seieren og hadde rundt en times ledelse før den siste innspurten.

- Utrolige hunder

– Jeg driver ikke særlig med selvskryt, men denne gangen skal jeg gjøre det. Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal forklare det. Jeg er velsignet med noen utrolige hunder, sa Mackey, som tilsammen brukte 9 dager, 11 timer, 46 minutter og 48 sekunder på årets Iditarod.

Han ble møtt ved målstreken av familien, og fikk gratulasjonstelefoner fra faren Dick Mackey som tidligere har vunnet Iditarod, og Alaska-guvernør Sarah Palin.

Backen på niende

Les også: «Hun derre som spøy over alt»

Kjetil Backen kom i mål onsdag kveld som nummer ni. Han kom inn til Nome med elleve hunder etter å ha brukt ni døgn, 21 timer og 25 minutter.

Sigrid Ekran ligger for øyeblikket på en 24. plass. Hun har måttet sette av 8 av 16 hunder underveis i løpet, delvis på grunn av det varme været som har preget årets utgave av Iditarod.

Sledehundløpet Iditarod går fra Anchorage til Nome i den amerikanske delstaten. Løpet startet 1. mars og er 1770 kilometer langt.

To TV-arbeidere ble for øvrig alvorlig skadet tirsdag, da flyet de satt styret på vei mot et sjekkpunkt omtrent 125 kilometer unna målgangen i Nome. De to mennene ble ikke livstruende skadet da Cessna-flyet styrtet.

Foto: SCANPIX