I løpet av de første 11 minuttene av kampen hadde Nordstrand spist opp hele forspranget Byåsen hadde fra første semifianlekamp.

- Ikke spør meg hva som skjedde. Spillerne selv kunne heller ikke forklare det i pausen. Men de første 15 minuttene av kampen, var det ingenting som stemte. Psykisk var ikke jentene med i kampen i det hele tatt. Kanskje var de for trygge på at ni måls ledelse fra første kampen, var nok. Men slik er ikke håndball. Heldigvis ordnet det seg etterhvert. 2. omgang var bra, men dette var ikke noen god kamp av oss.

Byåsen-trener Valeri Putans var oppgitt etter kampen. Oppgitt selv om hans janter spilte 24-24 mot Nordstrand og er klar for sluttspillfinale mot Larvik onsdag og lørdag. Men det kan de i første rekke takke kampen i Oslo onsdag for der de vant 28-19.

Marerittåpning

For kampen åpnet forderdelig. Vi trodde det ikke før vi fikk se det. 10 minutter og 37 sekunder var alt som skulle til av tid før Byåsen hadde gitt fra seg alt de hadde av overtak til å nå sluttspillfinalen. Nordstrand feide over Byåsen-jentene som feilet en etter en. Marte og Gøril Snorroeggen, Maren Villabø, Marthe Florholmen, Trine Hlatvik. Alle feilet på sine avslutninger. Og bakest gikk "alle" ballene inn bak Kjersti Beck. Hele Byåsens nimålsledelse ble spist opp.

Resten av 1. omgangen ble ikke stort bedre, men med stillingen 8-16 ved pause hadde Byåsen fortsatt finaleplassen i hånda.

Tok over

I 2.omgang var det i alle fall ikke tvil om mat Byåsen var laget som fortjente plassen i sluttspillfialen. Forsvarspillet satt, Kari Aalvik plukket jevnt og trutt det som kom, og fremme i angrep lyktes jentene mer med avslutningene.

- Vi skjønte at Nordstrand kom til å bli slitne utover kampen. Å spille et 4-2 forsvar som de gjorde, tar fryktelig på kreftene. Derfor var jeg aldri engstelig for at vi skulle rote ort dette. Men jentene fikk seg noe å tenke på. Det må være 100 prosent skjerping hele veien, sa Trine Haltvik etter at det var over. Og når sluttspillfinalene går, må lagvenninene klare seg uten "mor".

- Dette var siste kampen min i år. Kommende uke er jeg opptatt med landslagjentene mine. Byåsen for klare seg uten meg, sa 40-åringen som også denne gangen leverte en bra kamp.

KAMPFAKTA

Byåsen - Nordstrand 24-24

Pause: 8-16

Semifinale sluttspillet, kvinner, Nidarøhallen

Tilskuere:

Byåsen: Kjersti Beck, Kari Aalvik – Trine Haltvik 4 (1), Marit Malm Frafjord, Anne Toland, Gøril Snorroeggen 5 (4), Ingrid Nygård Pedersen 2, Maren Villabø 3, Marte Snorroeggen 5, Sissel Nygård Pedersen 1, Marthe Florholmen 4, Ida Alstad, Anikken Thorgaard, Ingrid Strand

Nordstrand: Heidi Tjugum, Sakura Hauge – Raja Toumi 5, Mari Hegna, Iva Zamorska 6 (1), Randi Gustad 3, Monica Sandve 3. Margarethe Turnhovt 2, Kine Kristiansen 2, Linn Rosenlund 2, Hege Fagerhus, Kari Anne Solfjeld Eid, Mari Loe, Mia Hundvin 1.

Dommere: Ronny Hell og Morten Isachsen

Utvisninger: Byåsen 2 x 2 min, Nordstrand 2 x 2 miin

Det klaffet ikke i førsteomgang for Byåsen i kveld. Her har Gøril Snorroeggen et ublidt møte med Nordstrands forsvar. Foto: GLEN MUSK