Det norske herrelaget på teamsprinten vant søndag Norges eneste seier i verdenscupen på hjemmebane. Wiklund gjorde et godt forsøk.

– Jeg er fornøyd med gjennomføring og plassering. Jeg snur det veldig bra fra lørdag. Det var gøy helt til de to siste rundene, sier hun til VG.

Verdenscupen i skøyter ser du på VG+ Sport.

Wiklund kjempet hele veien mot passeringstidene til legenden Martina Sablikova (24 OL- og VM-gull). Men på slutten fikk Oslo-jenta kjenne det høye tempoet.

– Jeg trodde jeg skulle holde det sammen bra, men jeg har ikke det ekstra giret inne akkurat nå. Da jeg la inn de ekstra kreftene så gikk det ikke noe fortere, forklarer hun.

Wiklund havnet til slutt fire sekunder bak Sablikova og måtte også seg Marijke Groenewoud foran seg. Men 3.-plassen er hennes eneste pallplassering under verdenscupen i Stavanger.

3. PLASS: Ragne Wiklund. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Den nye norske skøyteeneren leder også langdistansecupen sammenlagt, men har ikke vist sitt aller beste på hjemmebane. Wiklund har hatt en liten sykdomsperiode etter suksessen i Asia.

Ragne Wiklunds kanskje argeste konkurrent, Irene Schouten, stilte søndag i verdenscupens B-klasse. Hun gikk en meget god 5000 meter og slettet sin egen banerekord i Stavanger med tiden 6.50,64. Løpet ble gått med kvartettstart.

– Det kan ikke sammenlignes, mener Ragne Wiklund.

– Men hun er alltid solid, legger hun til.

FULL JUBEL: Håvard Lorentzen, Bjørn Magnussen og Pål Kristensen jubler for norsk seier. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Håvard Lorentzen, Bjørn Magnussen og Pål Kristensen skapte jubel rett etter Wiklund. Sprinttrioen gikk inn til ny banerekord og vant teamkonkurransen for Norge. USA og Polen kom på de neste plassene.

Hallgeir Engebråten leverte igjen en bra plassering. Odølingen ble beste nordmann på 6. plass på 10.000 meter lørdag.’

Søndag gikk han 1500 meter på 1.46,51. Dermed gjentok han 6.-plassen på distansen fra Beijing i november. Det var jevnt mellom nordmennene. Peder Kongshaug (nr. 7) og Allan Dahl Johansson (nr. 8) kom begge seks hundredeler bak Engebråten.

6. PLASS: Hallgeir Engebråten. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

– Han brukte litt tid på å få opp farten, sier VGs kommentator Ida Njåtun.

Sander Eitrem hadde tøft etter corona-sykdom på lørdagens 10.000 meter. Han ble nummer 10 på 1500 meter på tiden 1.47,01.

– Fire nordmann innenfor de beste 10 er ganske vanvittig, mener Njåtun.

Men landslagssjef Bjarne Rykkje har høyere mål.

– Vi er ikke fornøyde med dette. Vi er nærheten, men vil gjerne et hakk opp og kjempe om plasser på pallen, sier Rykkje til VG.

1500 meter ble vunnet av fenomenet Jordan Stolz. Den amerikanske 19-åringen satte ny banerekord med 1.44,67. Stolz er på VGs liste over 20 supertalenter under 20 år.

Tenåringen, som ofte blir sammenlignt med selveste Eric Heiden, fikk tildelt den tradisjonsrike Oscarstatuetten i Stavanger.