– Vi ser på den beste spilleren i NBA. Han har komplett kontroll på kampen, sa kommentator og NBA-ekspert Magnus Barstad på VGTV natt til fredag.

For Nikola Jokic fra den lille serbiske byen Sombor valgte å sette på seg butlerhanskene og servere lagkameratene på sølvfat hele natten lang.

Aaron Gordon (16 p), Michael Porter Jr. (14 p) og Jamal Murray (26 p) dro alle nytte av de smarte og veloverveide pasningen fra den 211 centimeter høye centeren i den første av potensielt syv finalekamper.

Allerede før pause hadde han ni målgivende.

– Han bare vet hvor alle er hen! utbrøt en lettere forbløffet Barstad da Jokic fant en bortgjemt lagkamerat for åttende gang i første omgang.

– Jeg må ikke skyte eller score for å påvirke kampen, og det synes jeg at jeg viste i dag, sier Jokic til ESPN – men han scoret 27 poeng da.

SERVERTE: Nikola Jokic bemerket seg med tosifret antall målgivende pasninger i kamp 1 av NBA-finalen. Foto: Kyle Terada / Reuters / NTB

Miami Heat slet med å holde følge med det høytflyvende laget fra Denver, som i motsetning til Heat som måtte ut i syv kamper for å slå Celtics i semifinalen, hadde hvilt seg helt siden de slo ut Lakers 22. mai.

Spesielt trepoengsskytingen var et problem for Eric Spoelstras mannskap, der shooting guard Max Strus traff på ufattelige svake 0 av 9 forsøk. Jimmy Butler hadde også en dårlig kveld.

Foto: BOB PEARSON / EPA / NTB

Da tok treneren grep, byttet ut de to, og reservene sørget for spenning mot slutten av kampen – men det var ikke nok til å hente igjen suverene Denver Nuggets og Nikola Jokic.

– De kjempet og ga seg aldri. Vi har masse respekt for dette laget, og vi gjorde en god jobb i dag, sier Jokic til ESPN.

Neste finalekamp spilles natt til mandag. Den kampen ser du med NBA League Pass.

Se kampen i reprise med VG+ Sport: