86 prosent av alle TV-apparater som sto på, var tunet inn på betalingskanalen TV 2, skriver Ekstra Bladet ut fra tall fra analysefirmaet Nielsen.

– Jeg er fantastisk glad. Det er jo helt vanvittig, sier sjefredaktør i TV 2 Sport, John Jäger, til den danske storavisen.

Tallet er riktignok lavere enn VM-finalene i 2019 og 2021, der det var henholdsvis 2,7 og 2,6 millioner som så på, men det skyldtes at både TV 2 og statskanalen Danmarks Radio sendte finalene og at flere har tilgang til Danmarks Radio enn TV 2.

Til sammenligning hadde TV 3/Viaplay i snitt 905.000 seere på Norges VM-finale i kvinnehåndball i desember. På topp underveis rundet de én million seere.

Tidens mest sette finale for Norges kvinnelandslag er 1,611 millioner seere på TV 2 i VM 2011 (Norge slo Frankrike 32–24). Det er også tidenes seerrekord for Norges største kommersielle kanal.

Dansk TV 2 hadde totalt 12 millioner seere på Danmarks ni EM-kamper, noe som betyr et gjennomsnitt på 1,36 mill. per kamp.

HYLLET: President Emmanuel Macron tok imot gullvinnerne i Elyséepalasset mandag. Foto: DIMITAR DILKOFF / AFP / NTB

Danmark tapte EM-finalen mot Frankrike 31–33 etter ekstraomganger. Europamesterne var mandag på besøk hos president Emmanuel Macron i Elyséepalasset. Det samme var kvinnelandslaget etter å ha slått Norge i VM-finalen i desember.