Trenerpappa Christian Ruud så sønnen storspille fredag kveld.

– Da Casper fikk mer tak på returene og fikk det første breaket, så slapp han seg litt mer løs og da var det egentlig veldig bra. Så det er vi fornøyd med, sier pappa Ruud til VG etter kampen.

Det var nummer fire mot nummer 89 i verden i Italian Open. Starten var jevn, og Ruud fikk ikke returene til å sitte helt.

– Det var litt treg start på returene, Rinderknech servet jo egentlig veldig bra, sier Christian Ruud.

Det så ut til å bli en jevn kamp. Det var feil. Etter en time og ett sekund var det over og ut for Arthur Rinderknech fra Frankrike.

TAKK FOR KAMPEN: Franske Arthur Rinderknech (t.v.) var sjanseløs mot Casper Ruud i den italienske hovedstaden fredag kveld. Foto: ALEKSANDRA SZMIGIEL / Reuters

For mot slutten av første sett takket Ruud for følget og så seg aldri tilbake. Mamma Lele og kjæresten Maria Galligani kunne sammen med trenerpappa Ruud klappe og smile på tribunen.

– Deilig å vinne andre sett 6–0. Da er det bare å gjøre seg klar for ny match søndag, sier pappa Ruud.

Ruud gikk fra 4–4 i første sett, til å vinne 6–4. I andre sett tok det ikke mange minuttene før Ruud ledet 4–0. I det femte gamet viste Rinderknech at det tross alt var liv i ham, men Ruud tok egen serve hjem etter litt spenning. I det sjette gamet leverte han en enorm stoppball, bare for å understreke sin egen overlegenhet:

Italian Open er en ATP 1000-turnering, og er en av de største bak de fire Grand Slam-turneringene.

Da hadde møtt hverandre en gang før. Ruud vant 6–3, 7–6 på grusen i Kitzbühel i 2021.

Ruud møter Aleksander Bublik fra Kasakhstan i neste runde. De har møtt hverandre fem ganger, Ruud har vunnet fire av de kampene.

Ruud vant ATP 250-turneringen Estoril Open i Portugal, men i møtet med de største turneringene (ATP 500 og ATP 1000) på grus i år, så har det blitt tøft. Ruud røk ut i kamp nummer to i Monte Carlo Masters, det samme skjedde i Barcelona, før han røk rett ut i første kamp i Madrid Open:

Men også i fjor snudde det for Ruud i Roma. Da spilte han seg helt til semifinalen i Roma Masters, der ble det full stopp mot verdensener Novak Djokovic.

Siste turnering for Ruud før French Open er Geneva Open, som starter 21. mai. Ruud vant den ATP 250-turneringen i fjor.

– Vi tror at store ting kan skje nå de neste ukene og vi jobber hardt mot målet om å gjøre det bra i Roma og French Open, sa trenerpappa Christian Ruud til VG før kampen fredag.

French Open starter 27. mai.