De første medaljene har for lengst blitt delt under VM i alpint i franske Courchevel og Méribel, men man må over 2000 kilometer lenger nord for å finne en av de største profilene.

Søndag avsluttes mesterskapet med herrenes slalåm. Det rennet har vært Lucas Braathen sin målsetting siden han ble diagnostisert med blindtarmbetennelse og operert på sykehuset i østerrikske Zell am See for snaue to uker siden.

– Jeg er positiv til at jeg setter meg på et fly sånn som det gikk i dag, sier Lucas Braathen til VG mandag formiddag.

Noen timer senere kom bekreftelsen fra Norges Skiforbund om at 22-åringen kommer til å sette seg på et fly og vil ankomme Courchevel onsdag.

Det er først der det vil bli besluttet om han skal konkurrere i VM-slalåmen søndag. Mandag testet han formen for fullt i alpinbakken i Kvitfjell.

– Det var en bra økt i dag. Den første økten vi hadde på Kvitfjell her nå med litt ordentlig terreng og støtte i snøen. Jeg merker selvfølgelig at det er en rask retur. Det står ikke i skoleboken at man skal stå på ski den dagen her etter operasjon, sier Braathen.

– Jeg kan ikke gjøre noe annet enn å gjøre jobben. Fortsette å finne den perfekte balansen mellom å ta det med ro og gjøre nok, så får vi se om jeg stiller til start på søndag, sier Braathen og fortsetter:

– Jeg har lært av de skadene og skavankene jeg har hatt før at man kan ikke ta seieren på forskudd. Jeg må fokusere på mitt, så ser vi hva som er mulig.

Den endelig beslutningen for om han stiller i VM-avslutningen tar han ikke før han eventuelt er på plass i Courchevel.

– Og at man kommer ned betyr ikke nødvendigvis at man stiller. Jeg får ta valget der, for det valget kan ikke tas hjemmefra sånn som det ligger an nå.

– Hva vil du si er sannsynligheten for at du står på startstreken i VM-slalåmen?

– Den er forhåpentligvis noe over 50 prosent. Jeg synes i dag var en positiv retning, så er jeg takknemlig for at jeg har fem-seks dager på meg, sier Braathen.

22-åringen har vært i storform denne sesongen, men tre verdenscupseire og seks pallplasser.