Formel 1-nettsidene er fulle av spekulasjoner etter et intervju som Vettel ga til Sky Sport denne uken.

Den miljø- og samfunnsengasjerte tyskeren svarte slik da intervjueren spurte om han skulle erstatte Lewis Hamilton (som forsvinner til Ferrari i 2025) i Mercedes:

– Men vet ikke hvor livet fører en, kanskje bringer det meg tilbake bak rattet, kanskje ikke.

Vettel forlot Formel 1 etter 2022-sesongen. Denne helgen er det løp i Japan. Til 2023-løpet i Japan (den gang i september) kom Vettel - for å bygge insekthotell sammen med sine tidligere konkurrenter.

Sebastian Vettel var med på lagbilde med Formel 1-førerne i Japan i 2023. Foto: Toru Hanai / AP / NTB

– Det er ting som gjør at jeg har lyst, selvfølgelig, når jeg tenker på det, men det er også ting som ikke gjør det, sier han om en tilbakekomst til sporten.

– Det kommer an på pakken, fastslår Vettel.

Derimot er han klar om hva som tiltrekker ham mest med Formel 1:

– Vel, spenningen, farten, jeg tror konkurransen mest, virkelig. Jeg mener, å kjøre fort er ikke den eneste tingen, men det er virkelig konkurransen.

Men er han i alvorlige samtaler med Mercedes-sjef Toto Wolff om et comeback?

– Jeg snakker med Toto. Jeg vet ikke om det kvalifiserer som Mercedes, men om andre ting, vet du, det er ideer jeg har for Formel 1, arrangementer jeg planlegger fremover. Så jeg har også snakket med mange andre teamsjefer også, og ikke bare om racing.

Mer alvorlig sier Vettel om en retur:

– Jeg mener, selvfølgelig, tanken streifer meg. Jeg tenker på det, men det er ikke hovedtanken. Jeg har tre barn hjemme, det er travelt hver dag, så det er mange andre tanker jeg har.

Han er derimot klar på at Mercedes-setet er blant de mest attraktive i startfeltet. Og Vettel og Mercedes er begge tyske.

Lewis Hamilton er ifølge motorsport.com positiv til Vettel-retur:

– Jeg ville elske om Seb kom tilbake. Jeg tenker det ville være et fantastisk alternativ for teamet: en tysk fører, en flerfoldig verdensmester, noen med fantastiske verdier, som vil fortsette å lede dette teamet fremover. Jeg ville elske om han kom tilbake.

Dette sier George Russell om et mulig Vettel-comeback:

Sebastian Vettel ble fire ganger verdensmester for Red Bull, og kjørte også for Ferrari og Aston Martin, selv om han de siste årene i stor grad lå i den bakerste halvdelen av feltet.

Han har ikke hengt opp rattet fullstendig; Vettel har testet foran 24-timersløpet på Le Mans i år. Ifølge motorsport.com er det ikke avgjort om han skal kjøre løpet i juni.

Vil du lese mer om førerne, lagene, banene og duellene i 2024-sesongen? VGs store Formel 1-magasin kan kjøpes i vår nettbutikk (fri frakt!)