Bullen gråt og kastet seg rundt halsen på Pål Eirik Gundersen i støtteapparatet mens hun ropte «Jeg skal til OL! Jeg skal til OL!».

Det var en enorm lettelse for den norske profilen. Feiringen sto i sterk kontrast til skuffelsen da hun misset i kvalifiseringen både til Rio-OL i 2016 og Tokyo i 2021.

BRONSE-BULLEN: Grace Bullen poserer stolt med VM-bronsen, som også er OL-billett til Paris. Foto: Tommy Skauen

Bullen sikret seg to poeng halvveis ut i den første omgangen og kontrollerte bronsefinalen greit. Dudova fikk beskjed av dommeren at hun måtte få opp intensiteten.

Men det var Bullen som angrep da det gjensto ett minutt – hun kastet seg mot bena til motstanderen og fikk to nye poeng. Dommeravgjørelsen ble utfordret av bulgarerne, og etter at TV-bildene ble studert endte Bullen opp med «bare» ett poeng og 3–0-ledelse.

MEDALJEVINNERNE: Grace Bullen bøyer seg så ukrainske Iryna Koliadenko (t.h.) får gratulert verdensmester Aisuluu Tynybekova fra Kirgisistan. Sakura Motoki (t.v.) fra Japan tok sølv. Foto: Tommy Skauen

En desperat Dudova maktet ikke å ta poeng og dermed kunne Bullen juble av lettelse ute på brytematta.

Dudova tok VM-gull i 59-kilosklassen i VM i Oslo for to år siden, og hun har i tillegg fire EM-gull. Men det var Bullen som fulgte opp sølvmedaljen fra VM i fjor med en ny sterk plassering.

Bronse ble det også på ukrainske Iryna Koliadenko, mens Aisuluu Tynybekova fra Kirgisistan ble verdensmester ved å slå japanske Motoki i finalen.

KONTROLLERTE: Grace Bullen hadde overtaket hele veien mot Bilyana Dudova i kveldens bronsefinale. Foto: Tommy Skauen

Herjet på åpningsdagen

Bullen overkjørte tre motstandere i de innledende kampene onsdag, men tapte 1–2 i semifinalen mot japanske Sakura Motoki.

Da hadde 26-åringen fra Fredrikstad herjet med  Angelina Rodrigues Miranda fra Kapp (fallseier etter 21 sekunder), nigerianske Esther Kolawole (ny fallseier) og rumenske Kriszta Incze (10–0 og kampen stoppet).

Bullen var sekunder unna å kvalifisere seg til OL i Tokyo i 2021. Hun har for lengst etablert seg i verdenstoppen og tok VM-sølv i 59-kilosklassen i fjor.

20-åringen Othelie Høie sikret Norge bronse i 59-kilosklassen tidligere i mesterskapet, men den vektklassen er ikke OL-vekt.

Tidligere i dag røk Oskar Marvik ut i åttedelsfinalen i 130-kilosklassen. Per-Anders Kure tapte sin første kamp i 77-kilosklassen, men motstanderen kom seg helt til finalen, og dermed skal Kure ut i rekvalifisering fredag.

PS! Signe Marie Fidje Store er den siste norske brytekvinnen som har kvalifisert seg for OL. Hun var med i 2016, men røk tidlig ut. Stig-André Berge tok bronse i samme mesterskap.