Det melder Haslum på sin hjemmeside.

Köpp er fra Kristiansand, og begynte karrieren i AK 28. Turen gikk videre til ØIF Arendal, før han meldte overgang til Haslum før 2016/2017-sesongen.

20-åringen er enig med VfL Gummersbach om en kontrakt gjeldende fra 1. juli, noe som vil si at han fullfører den norske sesongen før han setter kursen mot Tyskland. Han er enig om en treårskontrakt.

– Jeg har vurdert opp og i mente om jeg skulle hoppe på denne muligheten. Til slutt endte jeg på at dette var en mulighet som jeg ikke kunne si nei til. Dette er som en barndomsdrøm som går i oppfyllelse for meg, sier Köpp til Haslums hjemmeside.

Bakspilleren, som måler 204 centimeter på strømpelesten, besøkte den tyske klubben i begynnelsen av februar.

– Gummersbach er en tradisjonsrik klubb som har vunnet en masse opp gjennom årene, og som jeg har fått et inntrykk av satser godt – og mye – på unge spillere. Jeg fikk et veldig godt inntrykk av hele klubben når jeg var der nede i starten av februar, sier Köpp.

Samme klubb som Ege

Köpp mener han er blitt en bedre spiller i Haslum etter overgangen fra ØIF Arendal.

– Jeg har fått et litt annet repertoar og en litt annen spillestil i Haslum – som har gjort meg til en bedre spiller. Jeg har blitt en mer spillende spiller i Haslum, og ikke bare en spiller som står og hamrer mot mål hele tiden. Derfor tror jeg også Gummersbach er mer interessert i meg nå, sier Köpp.

Gummersbach er for øvrig gamleklubben til Steinar Ege. Den tidligere keeperen fra Songdalen spilte der i to periode, fra 1997 til 1999 og fra 2003 til 2006. Klubben har blitt tysk mester 12 ganger (sist gang i 1991, red.anm.).

– Passer perfekt

I nyere tid har Gummersbach vunnet cupvinnercupen to ganger (2010 og 2011).

Denne sesongen ligger laget på en 13. plass etter at det er spilt 20–21 runder i den tyske toppserien for herrer.

Haslum-trener Tom-Eirik Skarpsno mener Köpp er klar for å ta steget ut nå.

– Jeg tror han passer godt inn i Bundesliga, både med tanke på skuddet og fysikken sin, men personen Eirik er også klar for å ta steget ut. Ikke minst er det en veldig fordel for han selv at han kan språket og kjenner kulturen der nede godt, sier Skarpsno.