foto
Foto: RUNE PETER NESS

– Jeg har hørt fra Pertti Augustin som er finsk representant i European Boxing Union (EBU) at mye tyder på at Reidar kommer til å bli den neste førsteutfordreren. I dag ligger han ranket på tredjeplass bak mesteren Rendall Munro fra England og franske Salem Bouaita.

– De skal møtes i EM-kamp 2. mai i Birmingham, og det er etter den kampen Reidar kan rykke opp. Derfor sitter vi på gjerdet og venter på hva som skjer i øyeblikket, sier manager og pappa Robert Walstad til NTB.

Walstad som bokser på finsk lisens, har sterk støtte fra den finske EBU-representanten Augustin, og det kan bli avgjørende for om han kommer i posisjon til å få en EM-kamp til høsten eller ikke.

– Jeg mener muligheten for en EM-kamp er veldig ut fra det jeg har hørt. Dersom Reidar rykker opp som førsteutfordrer etter tittelkampen 2. mai, ligger det an til tittelkamp for ham i slutten av oktober, forteller Robert Walstad.

Ikke penger

Reidar Walstad skulle egentlig ha bokset i Vaasa i Finland denne helgen, men den planlagte kampen ble det ikke noe av. Årsaken er mangel på både penger og fornuftig motstander.

– Foreløpig har vi ingen konkrete planer om kamp i den nærmeste fremtiden, men vi har et tilbud om å bokse på et stevne i Finland 17. mai. Ingenting er imidlertid avgjort, sier Walstad senior.

Reidar Walstad møtte Bernard Dunne i EM-kamp i Dublin St. Hansaften ifjor, men tapte på poeng etter 12 knallharde og tøffe runder. Nederlaget og nivået på toppen i super bantam i Europa skremte ham ikke, og han har helt siden nederlaget for Dunne jaktet en ny tittelkamp. Nå tyder mye på at det kan gå i orden.

Stor aktivitet

Selv om Reidar Walstad ikke fikk kamp i Finland i denne omgang, er det stor aktivitet rundt bokserne Robert Walstad har i stallen. Tungvekteren Daniel Peretiatko (Peret) møter finnen Juha Happoja om Baltic Boxing Union-tittelen i Vaasa lørdag kveld.

Han kommer trolig også til å bokse i London i mai sammen med lett tungvekteren Kim Johnny Jenssen.

Jenssen hadde forresten tilbud om å bokse i Beograd 26. april, dersom Geir Inge Jørgensen skulle ha bokset om VM-tittelen i lettvekt i World Boxing Federationm (WBF).

Denne kampen blir det ikke noe av. Årsaken er at John Ruud som hjelper Jørgensen, klarte ikke å skaffe noen TV-avtale til kampen. Dermed ble den stoppet av mangel på penger.

– Mens vi venter på hva som skjer på toppen av EM-tronen i super bantam, holder Reidar (Walstad) seg i god form. Denne måneden kommer vi til å trene hjemme i Trondheim, men i månedsskiftet april/mai er planen å ta et lengre treningsopphold i England igjen. Formen må holdes ved like, sier Robert Walstad til NTB.