Dermed ble det trippelt norsk i herrenes første disiplin i Kollen-helgen.

– I dag var det så lett å skyte fullt hus. Jeg tenkte at det var lenge siden jeg skutt 20 av 20. Det var på tide, smiler Lægreid til NRK.

– Jeg kjente meg helt dyrisk i løypa i dag. Det var en fryd å gå på ski. Jeg går og gliser og føler meg helt rå, fortsetter han.

27-åringen tok dermed sin tolvte individuelle verdenscupseier. Bærumsgutten vant også sprinten i Holmenkollen i 2022.

– Man blir ikke lei av det. Jeg følte jeg hadde dagen i løypa. Når det også funker på standplass og man har hodet på rett plass, så funker det veldig bra. Det var veldig deilig, sier Lægreid til VG.

– Det er imponerende det han gjør her. Det er en veldig god ståendeserie, kommenterte Ola Lunde på NRK etter Lægreids siste skyting.

Da hadde han akkurat truffet 20 av 20 totalt, og gikk inn til en solid ledelse før sisterunden i Kollen-løypene.

Tarjei Bø var nær å gjøre det samme – gå 20 kilometer uten bom – men det siste skuddet på stående ble helt avgjørende.

– Det er en skikkelig grov bom, sa Lunde om Bøs siste skudd på NRK.

– Det er så typisk, men det kan bli strålende likevel. Det er så mange ganger det siste skuddet har vært utenfor. Der var han virkelig nære, skrek NRK-kommentator Jann Post.

Foto: Jostein Magnussen / VG

– Det var et perfekt løp på mange måter. Det svir litt med det siste skuddet, men når jeg får det litt på avstand er jeg fornøyd med at jeg klarer å være i form fortsatt. Jeg får bare hylle Sturla i dag, sier Bø til VG.

Bø endte dermed 28,5 sekunder bak Lægreid, mens Vetle Sjåstad Christiansen tok tredjeplassen og sørget for trippelt norsk. Sistnevnte måtte grave dypt for å slå tiden til fransk-norske Eric Perrot, og klarte det akkurat på oppløpet.

– Det var en veldig spennende kamp. Jeg følte meg bra. I dag kjente jeg ut fra siste stående at jeg måtte i kjelleren. Jeg timet det bra. Det var perfekt, sier Christiansen til VG.

PÅ PALLEN: Vetle Sjåstad Christiansen sørget for at det ble trippelt norsk på normaldistansen da han tok tredjeplassen 0,8 sekunder foran Eric Perrot. Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

– Han ledet de siste 50 meterne og det holder. Han skviser ut det aller, aller siste, sa NRKs Jann Post om Christiansens sluttspurt.

Johannes Thingnes Bø ble nummer fem, Endre Strømsheim nummer syv og Johannes Dale-Skjevdal nummer ti.