Bare 17 dager etter at han ble operert for blindtarmsbetennelse, kjemper fargeklatten fra Bærums Skiklub om VM-gull i slalåm.

2. omgang starter klokken 13.30 og thrilleren vises på Viaplay.

VM-debutanten ligger på delt 2. plass med den gresk-amerikanske overraskelsen AJ Ginnis, som også sjokkerte med 2. plass i det siste slalåmrennet før VM.

Duoen er 13 hundredeler bak Manuel Feller og ett hundredel foran Linus Strasser.

– For et publikum her i Courchevel! Det er sykt fett å være tilbake der jeg hører hjemme, utbryter Lucas Braathen – der han står med «retro-raske» solbriller og capen bak frem foran VG og andre medier i Frankrike.

– Hvis jeg skal være litt streng, så var det veldig bra første halvdel, og jeg klarer ikke å følge opp i bunnen. Det er synd, for dette rennet burde jeg kanskje ha ledet, sier han.

– Du har raske briller, og så har du raske briller, beskriver Viaplays Kjetil Jansrud etter å ha sett Braathen.

Regjerende mester Sebastian Foss Solevåg er også med. Han er på 5. plass og må hente 35 hundredeler for å kopiere bedriften fra Cortina i 2021.

– Det virker som selvtilliten sitter her og at du kjører for gullet?

– Jeg gjør det uten tvil. Jeg kjører en solid runde, og jeg føler ikke at jeg tar stor risiko. Jeg er 34 hundredeler fra gullet, sier Foss-Solevåg til VG.

Like bra gikk det ikke med Henrik Kristoffersen, som brølte ukvemsord i beste sendetid i målområdet. Han er 91 hundredeler bak Feller.

– Jeg mangler selvtilliten i «bratta». Det blir for safe, og jeg tør ikke å slippe meg løs, forklarer Kristoffersen.

28-åringen fra Rælingen tapte tid hele veien, bortsett fra i sektor to, og han må levere en superomgang litt senere søndag om han skal blande seg inn i tetkampen.

Kristoffersen har hele 23 verdenscupseire i slalåm og vant kula i verdenscupen i 15/16, 19/20 og 21/22 – men han har ikke slalåm-gull i hverken VM eller OL.

Lucas Braathen var på plass i Frankrike kun et par uker etter at han ble operert for blindtarmsbetennelse. Det vakte oppsikt da han fikk haik sørover i et privatfly med milliardær Øystein Stray Spetalen og familien.

En kneskade satte Braathen ut av VM i italienske Cortina d’Ampezzo i 2021. 22-åringen er derfor VM-debutant.

Alexander Steen Olsen kjørte jevnt bra, men gjorde én feil som kostet ham en topplassering i første omgang. Steen Olsen er 82 hundredeler bak.

Timon Haugan, som ligger på en 20. plass, hadde akkurat ankommet intervjuet med VG idet AJ Ginnis dundret i mål – til delt andreplass med Braathen.

– Det var rått. Det var dritkult. AJ har farten nå, kan du si, sier Haugan.