Søndag spilles den 25. serierunden i eliteserien og Rosenborg møter Yann-Erik de Lanlays gamleklubb, Viking.

De Lanlay kom til Rosenborg under sommerens overgangsvindu og fikk gjennomgå av Viking-fansen. Nå vet han ikke hva han føler før kampen mot Stavanger-klubben.

- Jeg har blandede følelser. Det blir spesielt å spille mot en klubb man er så glad i, men det blir også kult, sier de Lanlay.

Han ble «fratatt» tittelen som Viking-gutt av fansen, etter at han signerte for Rosenborg. Ifølge han selv, er han begge deler.

- Jeg trodde vi var ferdige med den diskusjonen der, men jeg vil si at jeg er både Viking- og Rosenborg-gutt, sier han og legger til: Men jeg vil jo vinne mot Viking på søndag.

Unner de suksess

Rosenborg leder serien med åtte poeng foran Stabæk og elleve poeng foran et medaljejagende Viking-lag. Kantspilleren håper at gamleklubben klarer å få medalje etter årets sesong.

- Vi ønsker å vinne på søndag, men jeg unner Viking en medalje. Har spilt med mange av spillerne i flere år og jeg unner de suksess og er glad for at de har gjort det så bra som de har, fortsetter 23-åringen.

Etter at Rosenborg-overgangen ble offentliggjort, ble han kalt for en sviker. Det utsagnet kjenner han seg ikke igjen i.

- Jeg føler ikke at jeg svek Viking. De satt igjen med seks millioner etter overgangen og jeg hadde lyst til å spille på Rosenborg. Vi er tross alt Norges beste lag og jeg er glad for valget jeg tok, sier han.

Småskader

Rosenborg-karrieren hans har ikke tatt helt av ennå. Mye av grunnen er skader.

- Det har vært litt sånn opp og ned. Jeg har ikke kommet inn i en fast rytme grunnet småskader. Det er litt irriterende, men jeg føler jeg har spilt bra når jeg har fått sjansen. Holder jeg meg skadefri, kommer det til å bli bra, sier han bestemt.

SE RBK-MAGASINET: - Mindre supporterbråk enn tidligere

Ifølge den tidligere Viking-spilleren, har ikke gamleklubben hans noe å tape når de møtes på Lerkendal. Det kan gjøre Stavanger-klubben farlig, men de Lanlay tror på seier for Rosenborg.

- Vi har ennå ikke tapt på Lerkendal. Det er vanskelig for andre lag å komme her å ta poeng, fortsetter han.

Tro på seier

Kåre Ingebrigtsen er enig med kantspilleren sin og tror på seier, dersom energien er tilbake etter onsdagens lange cupkamp.

- Hvis vi er pigg i beinene og står sammen som et lag, har jeg sterk tro på at vi slår de, sier han og legger til: De er i bra form så det blir en tøff batalje på søndag.

Viking måtte også ut i ekstraomganger i deres cupkamp. Den ble spilt på torsdag, noe som ga Rosenborg én dag ekstra hvile.

- Det er klart det er en liten fordel for oss. Vi har dog mange kamper som har kommet tett, så jeg tror status på lagene er ganske like, mener Ingebrigtsen.

Bruttern tror ikke det blir vanskelig for de Lanlay å møte gamleklubben for første gang.

- Det er enklere for han å spille for første gang mot de, siden vi er på Lerkendal, sier han.

Treneren er åpen for rulleringer på laget, men har ikke noe lag klart ennå.

- Vi har alle mann tilgjengelige. Det er ingen skader så det kan bli rulleringer, men det bestemmer jeg ikke før etter lørdagens trening, fastslår han.