Da ATP-tourens offisielle Twitter-konto delte et innlegg av semifinaleoppsettet for en rekke grusturneringer i forrige uke klødde det i Kyrgios’ Twitter-fingre:

«Hvorfor spilles tennis fortsatt på grus?», åpner den frittalende tennisprofilen etterfulgt av en latteremoji, før han fortsetter:

«Det bringer inn absolutt null fans, null folkemengder og ingen opphausing. Det er skadelig for sporten».

Australieren er kjent for å være en spiller som trives aller best på hardcourt, deretter på gress. Alle hans seks ATP-titler i karrieren har vært på hardcourt, mens hans beste Grand Slam-resultater er en kvartfinale på gress i Wimbledon 2014 og en kvartfinale på hardcourt i Australian Open i 2015.

Kyrgios er kjent for å være frittalende og rebelsk - både på banen, utenfor banen og i sosiale medier.

Det har blant annet det norske tennisesset Casper Ruud fått erfare, da han ble kalt «kjedelig som faen» tilbake i 2019.

Får mene hva han vil

Da VG pratet med Casper Ruud, kort tid etter seieren i Swiss Open, hadde nordmannen, som er kjent for å trives på grus, følgende å si om Kyrgios’ kommentar.

– Jeg vet ikke hva han har skrevet, men det var i hvert fall nok av publikum her på grusturneringen i Gstaad, og det er hyggelig. I OL er det jo ingen publikum, så å få spille foran folk i Sveits denne uken, samt på «hjemmebane» i Båstad uken før, har vært veldig gøy, sa Ruud som ikke hadde fått med seg tweeten før VG spurte.

– Jeg har ikke noe mer å si enn det egentlig. Han får skrive det han ønsker og mener på Twitter, sa Ruud til VG.

Tunnelsyn

Eurosports tenniskommentator, Sverre Krogh Sundbø, som kommenterer onsdagens åttedelsfinale i Generali Open for VG, mener det ikke ligger noe som helst i det Kyrgios skriver:

– Ingen verdens ting. Dette er en helt subjektiv oppfattelse som Kyrgios har. Australieren er en servekanon som aldri har fått til å spille på grus. Det er gøy å se han spille fordi han er en showman, men han har aldri fått det til på grus. Sist gang jeg så han på det underlaget så gikk han løs på noen hagemøbler.

Se hendelsen her:

– Finnes det en snakkis om at grus er kjedeligere enn de to andre dekkene?

– Tennisdekker er veldig geografisk betinget. Grus er veldig europeisk, bortsett fra i England hvor gress regjerer. I Australia, hvor Kyrgios kommer ifra, er det nesten utelukkende hardcourt som gjelder. Jeg tror dette handler om hans evne til å se sin egen virkelighet bedre enn andres, svarer Krogh Sundbø til VG.

PS: I dagens åttedelsfinale i Generali Open i Kitzbühel møter Ruud spanske Mario Vilella Martinez. Kampen er ventet å starte en gang mellom 15.00 og 17.00. Se kampen på VG+ Sport her.