– Det kom som et sjokk. Jeg ble satt ut og visste ikke hva jeg skulle si, sier Gaupset til VG.

18-åringen har vært en viktig brikke i Branns reise for å nå Champions League-kvartfinale. Gemma Graingers tok fredag ut sin første tropp som Norges landslagssjef. Det blir også Gaupsets første gang på landslaget.

– Hun er en veldig moden, ung spiller. Det er spennende å ha henne med her, sa landslagssjefen om Gaupset.

Etter hun fikk vite om landslagsplassen for omtrent en uke siden, var mamma og pappa de første som fikk vite om nyheten.

– Men jeg måtte samle meg litt før jeg klarte å fortelle det, sier Gaupset

KVARTFINALE: Brann feirer seieren i siste gruppespillskamp i Champions League mot St. Pölten. Foto: Paul S. Amundsen / NTB

18-åringen har tidligere vært med i forskjellige U-landslagstropper, men aldri høyere enn J19-nivå. Nå skal hun få prøve seg med landets beste fotballspillere og stjerner.

– Hun er et av de største talentene i Norge, sier Brann-trener Martin Ho til VG.

– Hun har en lys fremtid. Hun kan være en spiller for landslaget de neste 10–15 årene og gå i fotsporene til de beste, som Caroline Graham Hansen og Ada Hegerberg, mener Ho.

ROSER TALENTET: Brann-trener Martin Ho er full av lovord om sin egen spiller Signe Gaupset. Foto: Paul S. Amundsen / NTB

Det har vært en god start på året for det unge talentet. I tillegg til å være med i sin første landslagstropp, skal de røde fra regnbyen møte gigantene fra solfylte Barcelona til kvartfinale i Champions League.

– Signe har demonstrert kvaliteten og klassen hun har. Nå får hun anerkjennelse for det hver dag, og hun har vist det spesielt i Champions League, sier Ho.

– En ting er talentet, men det kan man ha så mye man vil av uten å lykkes hvis man ikke har riktig innstilling. Jeg vet at Signe har det. Hun er bestemt, har gode holdninger og er åpen for å lære, forteller Ho.

Det var ikke mange som forventet at Brann skulle stå i en kvartfinale i den gjeve turneringen da 33-åringen tok over som Brann-trener i juli 2023.

– Det var en god slutt på 2023 og det har fortsatt i 2024. Det blir en utrolig kul opplevelse å møte Barcelona. Nå handler det om å ikke ta av og fortsette å jobbe hardt, forteller Gaupset.

HOLDER FAST: Martin Ho holder fast på Brann-talentet Signe Gaupset så lenge han kan. Foto: Paul S. Amundsen / NTB

Gaupset fikk debuten sin for Sandviken som 16-åring mot Arna-Bjørnar i 2021 og har så langt i år for alvor etablert seg på laget.

Gaupset får med seg lagvenninnene Aurora Mikalsen, Marit Bratberg Lund og Justine Kielland under landslagssamlingen.

Norge møter Kroatia borte 23. februar og til hjemmekamp i Stavanger 27. februar til omspillskamper i Nations League.

Har du fått med deg denne?