Det er advokatmat Elden selv har kastet seg over.

Norges kanskje mest omtalte advokat bistår Gjert Ingebrigtsen i konflikten med Norges Friidrettsforbund.

Det skjer etter at Norges Friidrettsforbund har bestemt at Ingebrigtsen ikke får trenerakkreditering til VM innendørs i Glasgow i mars og EM utendørs i Roma i juni.

John Christian Elden mener forbundet serverte ærekrenkende påstander da dette ble kommunisert.

Det første han ber om er derfor en beklagelse.

Advokat John Christian Elden Foto: Terje Bendiksby / NTB

– Det er svært uheldig at forbundet har valgt å kommunisere via pressemeldinger med karakteristikker av Gjert og hans innsats som det ikke finnes dekning for, og som kun består i å ta side i en familiekonflikt mellom voksne mannfolk, uttrykker Elden overfor VG.

– Å la det gå ut over Narve som konkurrent og hans muligheter, er ikke forbundet verdig. Det virker som om de ikke tåler rettferdig konkurranse eller at de tar økonomiske hensyn over sportslige, fortsetter advokaten.

Elden har invitert til samtaler med friidrettsforbundet. Han vil vurdere rettslige skritt for å løse situasjonen.

– Forbundet burde gått direkte i en dialog i stedet for å servere advokatmat med rent injurierende påstander. De kan ikke Gjert akseptere, og vi kommer derfor til å følge opp saken frem til forbundet har kommet med en uforbeholden beklagelse. Deretter kan partene på sivilisert og saklig vis drøfte hvem som skal plukkes ut og hvem som skal akkrediteres, forklarer advokat Elden.

Sportssjef Erlend Slokvik Foto: Emilie Holtet / NTB

Norges Friidrettsforbund begrunnet akkrediterings-nekten blant annet slik i pressemeldingen 12. oktober:

«Sentralt i begrunnelsen ligger trygge rammer med utøvere i sentrum. Noe vi vurderer ikke er mulig slik situasjonen har vært over tid og er mellom Gjert og brødrene Ingebrigtsen».

Sportssjef Erlend Slokvik er ordknapp:

– Det eneste jeg kan si er at vi har hatt mye dialog med Gjert, vi har pratet mye med ham. Mer kan jeg ikke si, sier Slokvik etter en pressekonferanse tirsdag.

Slokvik opplyste der at de snarlig skulle i møter med Elden og Gjert Ingebrigtsen.

Også friidrettsforbundet har engasjert advokat.

Advokat Tore Lerheim sier til VG at det foreløpig ikke er satt opp et møte mellom partene, men at det jobbes med å finne et tidspunkt som passer for alle som skal delta.