Det avslører Helmut Marko til Viaplay. Hauger har mål om å bli Norges første Formel 1-fører i historien.

– Ja, han mister plassen, bekrefter Marko.

– Det er ikke alle som kan komme inn i Formel 1, fortsetter den mektige Red Bull-rådgiveren.

Dennis Hauger har vært såkalt Red Bull-junior siden han var 14 år.

Formel 2-avslutningen i Abu Dhabi blir dermed Haugers siste i Red Bull-systemet.

– Jeg synes det er vanskelig å forstå hvordan Red Bull tenker rundt Dennis Hauger. Riktignok har ikke Dennis gjort det så bra i Formel 2 som håpet, men han er fortsatt ung og har vunnet både Formel 4 og Formel 3, sier Viaplay-kommentator Atle Gulbrandsen.

– Jeg ser ikke bort i fra at Dennis kan vinne Formel 2 neste år, og da er han forhåpentligvis aktuell for Formel 1, selv uten Red Bull-støtte, fortsetter Gulbrandsen.

– Det kommer til å være behov for flere førere fremover. Andre dører kan åpne seg om han gjør det bra neste år, sier Thomas Schie i Viaplay-studio.

– Jeg er takknemlig for Red Bull sin støtte de siste seks årene. Jeg fortsetter i Formel 2 i 2024 og har full fokus på det. Jeg er fortsatt bare 20 år gammel og med gode resultater neste år vil det åpne seg andre dører, sier Hauger i en pressemelding.

– Jeg er ikke bitter, sier Aurskog-karen i Viaplay-studio søndag kveld.

Helmut Marko forklarer sparkingen av Hauger på denne måten:

– Han trenger mer stabilitet og engasjement.

– Hvis han ikke vinner i sin tredje sesong i Formel 2, er det mange andre muligheter, som Indycar og DTM, sier Marko til Viaplay.

Dennis Hauger vant mesterskapene både i Formel 3 og Formel 4 - men har ikke lykkes på samme måte i Formel 2.

Atle Gulbrandsen er overrasket over en annen Red Bull-nyhet søndag:

– Ifølge Autosport skal Isack Hadjar kjøre treninger for Alpha Tauri og Red Bull i Mexico og Abu Dhabi. Det er absolutt ingenting som tyder på at Hadjar er et større talent enn Hauger. Og ikke bare det; Autosport skriver også at årets Formel E-mester Jake Dennis skal kjøre trening for Red Bull i Abu Dhabi. Riktignok er elektriske Formel E et fantastisk bra mesterskap, men jeg ser ikke relevansen med å putte en Formel E-mester bak rattet på en Formel 1-bil.

– Greit nok at Dennis er simulatorfører for Red Bull, men da Red Bull tok Nyck De Vries fra Formel E til Formel 1, gikk det ikke spesielt bra, fastslår Atle Gulbrandsen.