LAKE LOUISE/Molde (Rbnett): I fredagens utforrenn i kanadiske Lake Louise falt Mowinckel, mens lørdagens renn i samme gren endte med 20.-plass for Molde-jenta. Det er den beste verdenscupplasseringen hun har kjørt inn til i utfor på nesten to år. Likevel var hun ikke helt fornøyd med lørdagens resultat.

– Jeg merket litt på at jeg falt fredag. Det satt litt i, noe som gjorde at jeg ble litt reservert i kjøringen. Det er noen partier hvor det rister og slår en del. Så sånn sett var det litt dritt. Men samtidig er det bra at kjøringen holder til en 20.-plass på en litt middels dag. Det er jeg fornøyd med. Det er bra for videre framgang, sier 24-åringen på telefon fra Canada etter lørdagens renn.

Helskinnet fra fallet

Selv om hun ble litt preget av fallet fredag, slapp hun unna uten særlige skader.

– Jeg kom ned i det partiet i løypa med kanskje den høyeste hastigheten. Skiene kryssa seg, og da ble det vanskelig å stå oppreist. Men det gikk heldigvis helt fint, og jeg skadet meg ikke. Men det blir en liten mental prøvelse. Det setter en liten støkk i deg. Derfor ble jeg kanskje litt forsiktig på lørdagens utfor, sier hun.

Mowinckel slet med prestasjonsangst sist sesong, og hun var ikke fornøyd med egne prestasjoner. På treningene gikk det bra, men hun fikk det ikke ut i de tellende rennene. Nå ser Mowinckel tegn til bedring.

– Det var veldig frustrerende i fjor. Jeg kunne kjøre bedre enn det jeg fikk vist, og det ble en mental greie. Jeg visste at jeg var bedre, noe jeg viste på trening. Det har vært litt sånn nå også, men det kommer seg. Så jeg satser på at det snur snart, sier hun.

Ser lyst på fortsettelsen

For to uker tilbake endte hun på 11.-plass i verdenscuprennet i storslalom i Killington, som var en opptur. Kommende helg får hun nye muligheter i favorittgrenen i Sestriere i Italia.

– Det går definitivt bedre enn på lenge. Særlig med tanke på fjoråret. Det er deilig å ha den følelsen. Det gjelder å finne en vei å prestere i renn. Sånn som i utforrennet lørdag, så føler jeg at jeg blir litt reservert og forsiktig. Det er kjøring her og der som er bra. Men det handler om å få det mer stabilt, i stedet for at det bare er stykkvis bra, sier Mowinckel.

– Hvordan vil du oppsummere sesongåpningen så langt?

– Jeg vil si det har vært helt middels. Jeg har tatt positive steg på noen enkeltting, men så har det også vært noe negativt. Det går i alle fall i riktig retning.

– Hva er ambisjonene dine videre i sesongen?

– Jeg vil klare å få til det jeg føler jeg er god nok for. Derfra er det å ta steget opp igjen. Jeg føler jeg må bygge meg opp igjen før jeg kan konkurrere om de store tingene. Jeg vil prøve å få en god sesong ut av det. Jeg føler at jeg er på gang. Det er mye bedre nå enn det var på det verste, selv om jeg ikke får sluppet meg helt løs ennå, slår hun fast.

Inspirert av Lund Svindal

Mange lot seg imponere av det Aksel Lund Svindal gjorde denne helga, da han kjørte sine første renn siden januar. Alpinstjerna kjørte inn til henholdsvis andre- og tredjeplass i verdenscup- rennene i Val d’Isere, bare ti måneder etter at han røk korsbåndet i et stygt fall i Kitzbühel. Lagkamerat Kjetil Jansrud vant begge rennene.

– Det er kjempekult at guttene gjør det så bra. De er del av verdens beste alpinlandslag. Det Aksel får til står det stor respekt av. Han er rett og slett ekstremt god på comeback. I tillegg er han en kul type. Kjetil har jo også ordnet opp.

Mowinckel kjørte inn til 29. plass i super-G i Lake Louise søndag kveld norsk tid.