KOLDING: — Det var dødsgøy å spille håndball i Romania. Jeg kunne tenkt meg å ha vært der hvis jeg bare spille kamper, men det var noen andre ting som ikke var så bra. Jeg hadde mest omgang med en brasiliansk jente, og hun skulle dra. Og da jeg bestemte meg for å slutte, skulle også Nacimento (stjernen) gi seg. Men så endret det seg, og hun ble, forteller Rogalands-jenta, som nå er Norges nest mest erfarne spiller med sine 171 landskamper. Linn Jørum Sulland har to flere.

Camilla Herrem i spill for Baia Mare. Foto: Arne Hole

Det Herrem ikke vil legge ut så mye om, er det ble rot i klubben med økonomien. Lønningene kom ikke alltid når de skulle, og det har vært påstander om korrupsjon. Baia Mare er likevel kommet seg noenlunde gjennom krisen og er med i Champions League også denne sesongen. Dog går laget til hovedrunden uten poeng. Der blir det møte med blant andre Larvik.

Trives i dansk frihet

— Nå er livet godt igjen, og jeg trives masse i Holstebro (sammen med Silje Solberg.). Jeg har det skikkelig gøy igjen og kan styre hverdagen selv. Det betyr at jeg selv kan bestemme hva jeg skal trene på og når jeg skal gjøre det. Dessuten er det høyere kvalitet på serien i Danmark. Men jeg ble også litt overrasket over den rumenske serien. De løper mye der.

- Så for trivselen gjenstår bare å få ned mannen din?

— Ja, det hadde vært kjekt å få Steffen (Stegavik) hit, sier Camilla om mannen hun giftet seg med i 2013. Også han spilte i Baia Mare – og ble dobbeltmester – men er denne sesongen i Elverum.

VIDEO: SE HERREMS LIV I DANMARK ØVERST I SAKEN.

Stoler på dommerne

Det tøffe spillestilen til Montenegro har fått mye oppmerksomhet. Herrem tar den delen med ro.

— Det blir spennende å se hvor dommerne legger listen, men jeg stoler på at eventuelt stygt spill blir slått ned på.

Camilla Herrem har fått en ny hverdag etter at hun forlot Romania. Foto: NTB scanpix

— Men du har i alle fall ett godt minne fra en Montenegro-kamp? - OL-finalen i 2012! Den var fantastisk, sier 29-åringen og ståler opp. Det hadde vært kjekt om vi kunne gjenta det.

Og siden den gang har Camilla Herrem lagt på tre års erfaring.

Får Montenegro merke det?