Nok en gang viste Thingnes Bø sin kanonform. Han knuste all motstand og sikret seg nok en verdenscupseier. Med seg på pallen fikk han Tarjei Bø og Sturla Holm Lægreid som dermed sørget for trippel norsk i Pokljuka.

Sprint-seieren i Pokljuka betyr at Thingnes Bø har vunnet samtlige fire sprinter denne sesongen. Seieren føyer seg inn i en imponerende rekke for sammenlagtlederen. Han står med 61 seire på øverste nivå. Hele 32 av disse har kommet på sprint-etapper.

Thingnes Bø måtte nøye seg med fire av fem på første skyting. Det skulle imidlertid ikke bety stort til slutt. En kombinasjon av enorm fart i løypa og fullt hus på stående skyting sørget for rekordsterk seier for Thingnes Bø. Aldri har han vunnet en sprint med større margin enn han gjorde fredag.

– Det er fantastisk, jeg blir aldri lei av å vinne. Nok en gang seier i dag, og tredobbelt norsk, sier Thingnes Bø til NRK.

Det var ikke bare Thingens Bø som leverte varene i Slovenia. Også Tarjei Bø var i svært god form fredag. Med to fulle hus, kunne han juble for en solid andreplass - kun slått av lillebror.

– Det er fantastisk for ham. Han har hatt presset på seg i den siste tiden, og kommet seg tilbake etter nyttår. Vi trente sammen i jula. Kjempekjekt, superfortjent, sier Thingnes Bø om broren Tarjei til NRK.

Tredje nordmann som kunne juble for pallplass var Strula Holm Lægreid. Lægreid åpent med en grov bom på første skyting. Han hentet seg likevel inn, og traff på de fire neste. Med fullt hus på andre skyting sikret han seg en 3. plass.

– Jeg ga han litt mye slack i dag. Han kunne bommet to, kanskje tre ganger men hadde fortsatt vunnet. Han har en ganske komfortabel ledelse nå, så vi andre må jobbe med å jekke han ned litt, sa Lægreid til NRK om sammenlagtleder Thingnes Bø.