Newcastle er tilbake i Champions League på første forsøk etter at Saudi-Arabias investeringsfond kjøpte opp klubben, mens Qatar har sprøytet penger inn i PSG i mer enn ti år.

Kampen mellom de to lagene er blitt døpt «Oil Firm». Det er et ordspill på Glasgow-klassikeren mellom Rangers og Celtic, «Old Firm».

Onsdag kveld var det nykommerne som virkelig viste hvor skapet skal stå. PSG-sjef Luis Enrique startet med fire (!) spisser.

Først var Miguel Almirón mest våken i feltet og kunne sende hjemmelaget i ledelsen, før Dan Burn fikk sin scoring godkjent etter en tretrinnsrakett av en VAR-sjekk senere i første omgang.

I andre omgang økte Sean Longstaff til 3–0, da PSG-målvakt Gianluigi Donnarumma ikke kom raskt nok ned. Lucas Hernández reduserte for PSG før timen var spilt, før Fabian Schär fastsatte resultatet til 4–1.

Seieren er uhyre viktig for hjemmelaget i den tøffe gruppen som også inneholder Milan og Dortmund. Kampen mellom de to endte 0–0, og Newcastle går dermed til topps i gruppen etter to runder.