BERGEN (BT.no): Om drøyt tre måneder ruller proffrittet Tour des Fjords i gang på Bryggen.

Det er andre år Bergen er en del av sykkelsirkuset, og denne gangen kan publikum se enda flere stjerner enn tidligere.

— I våre øyne får vi det sterkeste feltet vi har hatt i Tour des Fjords. Det er 12 lag fra de to øverste divisjonene som er bekreftet, og det er allerede fire flere enn i fjor, sier rittleder Torjus Larsen.

Det største navnet som er bekreftet til start, er Fabian Cancellara. Et utdrag fra merittlisten hans? VM- og OL-gull på tempo, syv etappeseirer i Tour de France og til sammen syv triumfer i de største vårklassikerne.

— Han er på mange måter sykkelsportens Ronaldo. I tillegg har vi med en rytter som Simon Gerrans, mannen som var favoritt før fjorårets VM-fellesstart, men endte med sølv. Vi har fått fantastisk respons i år og mange ser oss som en del av oppkjøringen sin til Tour de France, sier daglig leder i Tour des Fjords, Roy Hegreberg.

Det siste, at Tour des Fjords ligger fint plassert på kalenderen foran den store Tour'en, tror Hegreberg er avgjørende.

— At vi får napp hos så mange gode lag, viser at rittet i slutten av mai passer godt inn i de ulike sesongprogrammene. Mange har nok også sett på Alexander Kristoffs opplegg fra i fjor, og hva som lå bak suksessen hans, sier Hegreberg.

I fjor vant Kristoff Tour des Fjords sammenlagt, før han gikk hen og vant to etapper i Tour des France i juli.

Jobber med flere storlag

Ellers forventes det franske storlaget FDJ å stille med Thibaut Pinot. Han ble nummer tre og vant den hvite ungdomstrøyen i fjorårets Tour de France.

Også en unik samling norske profiler vil være med, i år som i fjor anført av Kristoff. Han var en av de mestvinnende syklistene i verden i 2014, og er allerede i gang med seierssamlingen i den nye sesongen, under pågående Tour of Qatar.

— Det blir den beste samlingen norske rytter vi har hatt, sier Larsen.

I tillegg til Kristoff, ventes Edvald Boasson Hagen å stille, ifølge procycling.no. Det samme gjør U23-verdensmester Sven Erik Bystrøm og supertalentet Odd Christian Eiking fra Askøy.

— I tillegg jobber vi med Kristoffer Skjerping og hans Cannondale-Garmin. Mens Lars Petter Nordhaugs Team Sky, ennå ikke har bekreftet planene sine, sier Torjus Larsen håpefullt.

Team Tinkoff-Saxo har også sagt at de vil stille med et lag, men ikke hvilke ryttere de kommer med. Alberto Contador og Peter Sagan er de største stjernene i stallen deres.

Måtte gi opp Bryggen-målgang

Som tidligere år skal størstedelen av Tour des Fjords gå i Rogaland, der rittet har opparbeidet seg en helt annen standing og posisjon enn i Hordaland. Opprinnelig ønsket arrangøren at en av årets etapper skulle ha målgang i Bergen sentrum. Som BT før jul skrev kunne skje, ble denne løsningen for dyr, selv med 16 millioner kroner i budsjett. I stedet blir det bare start på Bryggen.

— Vi fikk ikke inn midler nok til å ha målgang i Bergen sentrum. Vi er likevel fornøyde med løsningen vi har endt opp med. Logistikken blir også enklere, sier Hegreberg.

Rittet vil sendes direkte på TV 2. ## Fakta: Tour des Fjords-løypen 2015

1. etappe 27. Mai Bergen - Norheimsund, 177 km

2. etappe 28. Mai Ulvik - Haugesund, 205 km

3. etappe 29. Mai Lervik - Sauda, 166 km

4. etappe 30. Mai Stavanger - Sandnes, 178 km

5. etappe 31. Mai Hinna Park - Stavanger, 186 km